Feestelijke aperitiefhapjes – 14 ideetjes


Aperotime met deze 14 feestelijke aperitiefhapjes

Aperotime!

Kerst en Nieuwjaar zijn die momenten van het jaar waarop alle glaasjes, schaaltjes en schoteltjes uit de kast gehaald worden om er lekkere hapjes op te serveren. Want hapjes zijn dé smaakmakers van een feestje.

Staan de bubbels klaar? Hier zijn 14 feestelijke aperitiefhapjes om erbij te smullen. Mini hapjes met maxi smaak die je smaakpapillen prikkelen.

Spruitjeshapje op een stokje

Dit eerste hapje is een zuiders hapje met een typische wintergroente: spruitjes. Stoom of kook de spruitjes en prik ze samen met zongedroogde tomaten, mozzarellabolletjes en Italiaanse ham op een stokje. Dit spruitjeshapje is makkelijk vooraf te maken. Ontdek het recept hier.

Spruitjeshapje

Bloemkoolmousse in een glaasje

We gaan verder met groenten in de hoofdrol. Deze bloemkoolmousse is een feestelijk en vegetarisch hapje in een glaasje.
Het is een groentehapje, maar je kan het verder afwerken met wat garnaaltjes of snippers gedroogde ham. Deze bloemkoolmousse kan je op voorhand maken. Ontdek het recept hier.

Bloemkoolmousse

Saliekoekje uit het vuistje

Aperotime met deze hartige saliekoekjes. Het deeg van de koekjes kan je nu al maken en bewaren in de diepvries. Dan moet je ze tijdens de feestdagen alleen nog maar afbakken en garneren. Zet deze saliekoekjes maar op je lijstje van favoriete aperitiefhapjes. Ontdek het recept hier.

Saliekoekjes

Edamame-krabhapje in een witloofschuitje

Dit edamame-krabhapje is één van de toppers in de categorie hapjes. Ik combineerde edamamecrème met krabsalade en vulde er witloofschuitjes mee. Een ideaal aperitiefhapje, want je kan het vooraf bereiden én je hebt er achteraf geen afwas aan. Ontdek het recept hier.

feestelijke aperitiefhapjes

Auberginehapje

Helemaal veggie. Deze auberginehapjes zijn gevuld met een lekkere kruidenricotta. Geen fan van aubergine? Je kan dit hapje ook maken met courgette. Ontdek het recept hier.

Auberginehapjes

Crostini met kruidenricotta

We blijven in Italiaanse sfeer. Deze crostini met kruidenricotta en ratatouille is lekker licht, makkelijk en snel te maken en ook vegetarisch. Ontdek het recept hier.

Crostini-met-kruidenricotta-en-ratatouille

Toast met paprikajam

Deze paprikajam doet het goed bij kaas, maar is zeker ook lekker bij een gehaktbroodje of bij een stukje paté. Ik maakte er een toast mee met geitenkaas en rucola. Ontdek het recept hier.

Paprikajam

Tomatenmousse met rivierkreeftjes

Een amuse. Een klein hapje om je smaakpapillen te prikkelen en om je spijsvertering op gang te brengen. Wel, deze tomatenmousse is een perfecte amuse. Het is een variant op de klassieke garnalencocktail. Ontdek het recept hier.

Tomatenmousse met rivierkreeftjes

Geitenkaastruffel

Deze geitenkaastruffels zijn een ideaal kersthapje. In kerstkleuren wit-rood-groen, snel klaar en makkelijk van tevoren te maken. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig: geitenkaas, pecannoten, gedroogde veenbessen en dille. Zet dat nog gauw op je boodschappenlijstje. Ontdek het recept hier.

Geitenkaastruffel

Cashewnootballetjes in een slablaadje

Een feestelijk hapje, zonder vlees, noch vis. Wel met gemalen cashewnoten, wat olijven, tomaatjes en courgette. Deze cashewnootballetjes maak je klaar in minder dan een kwartiertje. Je kan ze bakken in de pan in wat olie, maar nog makkelijker is het om ze in de oven te schuiven. Ontdek het recept hier.

feestelijke aperitiefhapjes

Broccolibrood met feestallures

Dit hapje heeft ook feestallures. En het is zo eenvoudig om te maken. Broccolibrood met een hemels trio van geitenkaas, rode biet en walnoten. Lepel er wat fel gekleurde zeewierkaviaar op en versier het hapje met een decoratief groen blaadje. Dit is een feestelijk vegetarisch hapje waarmee je bij iedereen zal scoren. Ontdek het recept hier.

feestelijke aperitiefhapjes

Een lekker lepeltje

Bladerdeeg is zo veelzijdig. Het leent zich goed voor zoet en hartig gebak. Ik heb het altijd in huis. Je maakt er dit lekker lepeltje mee. Ontdek het recept hier.

Een lekker lepeltje

Gravad gamba tartaar

Voor deze gravad gamba tartaar, marineer je rauwe, ongepelde gamba’s in een kruidige bouillon met typische smaakmakers uit het Noorden. Niet moeilijk te maken en een echt wauw-hapje. Ontdek het recept hier.

feestelijke aperitiefhapjes

Lepelhapje

Een lepelhapje, klaar in 1-2-3. Ontdek het recept hier.

feestelijke aperitiefhapjes

Zo, met deze feestelijke aperitiefhapjes ben je klaar om te bubbelen met je bubbel. Nog meer ideetjes nodig? Hier vind je nog 12 extra hapjes voor je feestmenu.

Geniet ervan.

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *