Open kookworkshops


Open kookworkshops Dishcover

Dishcover begeleidt kookworkshops aan huis en workshops in het kader van teambuilding activiteiten.

Aan deze kookworkshops neem je deel als groep.

Daarnaast organiseert Dishcover jaarlijks open kookworkshops waarvoor je individueel kan inschrijven.

Niets leuker dan een groep mensen enthousiast maken en ze “goesting” geven om thuis aan de slag te gaan met wat ze geleerd hebben!
Eerst overlopen we de gerechten die we gaan maken en vertel ik je interessante weetjes over de ingrediënten. Samen koken en gezellig tafelen wisselen elkaar af.

Zin om je kookkunsten bij te schaven en nieuwe culinaire horizonten te ontdekken?

Volgende open kookworkshops staan nu al op de kalender.

Kalender open kookworkshops herfst 2018

Workshop bakken

Wafels

Tijdens deze workshop bakken, gaan we drie uur aan de slag met bloem, boter, suiker en eitjes en bakken de lekkerste taartjes, cakes, home made koekjes, wafels, biscuit.

Met een lekkere vulling, een toefje slagroom hier en wat chocolade daar pimpen we onze gebakjes op.

Ik deel met jullie ook graag enkele nuttige bakkerstips en overstelp je met tips & tricks zodat je gebak altijd lukt.

Ook dit jaar zorg ik voor allemaal nieuwe bakideetjes.

Wanneer? zondag 25/11/2018 – van 10u.30 tot 13u.30

Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

 

NIEUW! De Vietnamese keuken.

Vietnamese nems met pittige dip

De Vietnamese keuken

De Vietnamese keuken is een lekkere en gezonde keuken.
Een typische Vietnamese maaltijd bestaat altijd uit een kom rijst of noedels gemaakt van ra-ra-ra, rijst ja.
Hierbij komt een beetje vis, vlees of kip, heel veel groenten en een portie verse kruiden. Veel gebruikte smaakmakers in de Vietnamese keuken zijn lente-uitjes, koriander, munt, citroengras, gember en look.
Onmisbaar is de vissaus, het zout van de Vietnamese keuken.
Alle smaken zijn in balans. Er is een evenwicht tussen krokante en zachte, warme en koude, pittig gekruide en mildere gerechten.
Nem, Pho, Bun Xao Nghe, Goi Cuon en zoveel meer lekkers. Proef je mee van culinair Vietnam?

Wanneer? zaterdag 01/12/2018 – van 10u. tot 13u. (volzet)

Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

Workshop feestelijk koken

Dishcover open kookworkshops feestelijk koken

workshop feestelijk koken

Tijdens deze feestelijke kookworkshop koken we een licht verteerbaar menu dat haalbaar is voor iedereen. We gebruiken extra feestelijke ingrediënten. Het accent ligt op Hagelandse streekproducten. Gegarandeerd 0% stress in de keuken, 100% feestelijk genieten. Ook dit jaar zorg ik voor een origineel menu met allemaal nieuwe gerechtjes.

Wanneer? vrijdag 07/12/2018 – van 19u. tot 22u. (volzet)
zaterdag 15/12/2018 van 10u. tot 13u. (volzet)
EXTRA workshop: zaterdag 15/12/2018 van 19u. tot 22u.

Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

 

 

Kalender open kookworkshops winter 2019

Workshop Japans koken

Dishcover open kookworkshops Japans koken

workshop Japans koken

Tijdens deze workshop Japans koken ontdek je hoe je kookt met typische Japanse ingrediënten zoals mirin, wasabi, miso, sojasaus, daikon, noedels en Japanse rijst. We maken enkele Japanse specialiteiten klaar zoals een misosoepje met zelfgemaakte dashi, een tataki van zalm of bonito, een groenten- of fruittempura, gyoza’s of een noedelgerecht. Begin al maar te oefenen om met Japanse stokjes te eten. Naast hartige hapjes proeven we ook van enkele Japanse zoetigheden. Zet je mee een stapje in de Japanse keuken?

Wanneer? zaterdag 19/01/2019 – van 10u. tot 13u.(volzet)
EXTRA Workshop: zaterdag 02/03/2019 – van 10u. tot 13u.
Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 60 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

 

 

Workshop Marokkaans koken

Couscous

De Marokkaanse keuken is heerlijk gekruid, erg gevarieerd en boordevol smaak. Tijdens deze workshop kan je proeven van Marokkaanse specialiteiten zoals geurige tajines, smaakvolle couscousgerechten, verrassende soepjes met een chermoula topping. De Marokkaanse muntthee staat klaar. Schuif je mee aan tafel?

Wanneer? vrijdag 25/01/2019 – van 19u. tot 22u.

Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

 

 

 

Sushi workshop

Dishcover open kookworkshops sushi

sushi workshop

Tijdens deze sushi workshop kom je te weten hoe sushi is ontstaan en hoe je verschillende soorten sushi maakt. Nigiri, maki, futomaki, uramaki, oshi sushi,… we maken het allemaal. Maar beginnen doen we met het bereiden en op smaak brengen van de sushi rijst. Lust je geen rauwe vis? Ook sushi met groenten, gevogelte, vlees of gerookte vis komen aan bod. Kom mee rollen en proeven.

Wanneer? vrijdag 08/02/2019 – van 19u. tot 22u.
Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 60 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

 

 

 

Valentijn, samen koken met uw lief

Kokoshartjes

In februari denken we spontaan aan het feest van de liefde – Valentijn. En liefde is… samen koken. Kom op Valentijnsavond samen koken met je lief en geniet daarna van een heerlijke maaltijd bij kaarslicht.
Nieuwe recepten!
Wanneer?

donderdag 14/02/2019 – van 19u. tot 22u.

Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 60 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

 

 

 

Nieuw! Lekker en gezond koken

Broccolibrood met geitenkaas en rode biet

Lekker en gezond koken

Ben je op zoek naar gerechtjes waar je blij van wordt. Lekkere ideetjes voor je ontbijt, lunch-on-the-go of voor een lekker zoetje. Lekker en toch ook gezond.
Kom proeven van home made granola en gezonde quinoa koekjes, kleurrijke dips en groentepatés, hartverwarmende soepjes, zalig lekkere salades, gezonde brownies of zoete wortelrepen.
We maken lekkere en gezonde gerechtjes met granen, noten en zaden en heel veel groenten en fruit.
Maak gezond eten oh zo lekker.

Wanneer?

zaterdag 23/02/2019 – van 10u. tot 13u.

Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

Nieuw! Bakworkshop hartig en zoet gebak

Turkse zachte broodjes
Zondag. Bakdag.
Van groentetaart tot fruittaart. Van zoete broodjes tot zoute koekjes. Van chocolademuffins tot hartige cake. Tijdens deze bakworkshop maken we zoet en hartig gebak en is er lekkers voor elkeen.
Zoet lekkers met fruit of chocolade.
Lekker hartig gebak voor bij de lunch, om mee te nemen op picknick of als aperitiefhapje.

Wanneer? zondag 10/03/2019 – van 10u.30 tot 13u.30

Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

 

Workshop Thais koken

workshop Thais koken

workshop Thais koken

Tijdens deze kookworkshop maak je een culinaire ontdekkingsreis doorheen de Thaise keuken. Het hoofdbestanddeel van elke Thaise maaltijd is de naar jasmijn geurende rijst of de typische kleefrijst. Daarbij worden verschillende gerechten met typische groenten en fruit, vlees of verse vis geserveerd. In elk gerecht proef je de verschillende smaaknuances: zoet, zuur, zout, pittig en bitter.
Je ontdekt tijdens deze kookworkshop welke Thaise producten niet mogen ontbreken in je voorraadkast. En je komt te weten welke exotische ingrediënten, kruiden en specerijen de Thaise keuken zo speciaal maken.

Wanneer? zaterdag 16/03/2019 – van 10u. tot 13u.

Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 60 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

 

Kalender open kookworkshops lente 2019

Feestmenu voor Pasen

Vogelnestjessoep

Het menu kleurt geel, met hier en daar een groen blaadje. Na een lange winter, genieten we van een fris menu met primeurgroenten en lentefruit. Kom tijdens deze workshop inspiratie opdoen voor je paasfeest.
Nieuwe recepten!

Wanneer?

vrijdag 22/03/2019 – van 19u. tot 22u.

Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

 

 

 

Nieuw! Workshop Italiaans koken

Ravioli

Workshop Italiaans koken

Kom zelf je pizza maken, van deeg tot toppings. Of steek je handen uit de mouwen en kneed een heerlijk pastadeeg.
Tijdens deze kookworkshop maak en proef je typische Italiaanse gerechten. Van antipasti, tot primo en secondo piatto, lekkere bijgerechtjes of contorno en heerlijke dessertjes.
Kom je mee koken in rood, wit en groen?

Wanneer? vrijdag 05/04/2019 – van 19u. tot 22u.

Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

 

 

Workshop Koreaans koken

Workshop Koreaans koken

Workskop Koreaans koken

De Koreaanse keuken is lekker, hip, puur en gezond. Het smakenpallet is subtiel en spannend. Een typische Koreaanse maaltijd bestaat uit een hoofdgerecht, rijst en verschillende kleine bijgerechten, banchan. Kimchi ontbreekt nooit. Klaar voor een ontdekkingsreis doorheen de Koreaanse keuken?

Wanneer?

vrijdag 26/04/2019 – van 19u. tot 22u.

Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 60 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk
Schrijf je in.

 

 

 

 

 

Kookfeest voor moederdag

Kookfeest voor moederdag

Kookfeest voor moederdag

Kies dit jaar eens niet voor bloemen, pralines of een boek voor Moederdag. Kom samen met je moeder, schoonmoeder, liefste meter, beste oma,… gezellig kokkerellen en geniet daarna van een lekkere, feestelijke maaltijd.
Nieuwe recepten!

Wanneer?

zondag 12/05/2019 – van 10u.30 tot 13u.30

Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk
Schrijf je in.

 

 

 

 

 

Sushi workshop

Dishcover open kookworkshops sushi

sushi workshop

Tijdens deze sushi workshop kom je te weten hoe sushi is ontstaan en hoe je verschillende soorten sushi maakt. Nigiri, maki, futomaki, uramaki, oshi sushi,… we maken het allemaal. Maar beginnen doen we met het bereiden en op smaak brengen van de sushi rijst. Lust je geen rauwe vis? Ook sushi met groenten, gevogelte, vlees of gerookte vis komen aan bod. Kom mee rollen en proeven.

Wanneer? zaterdag 18/05/2019 – van 10u. tot 13u.
Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 60 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

 

 

 

De Vietnamese keuken.

Vietnamese nems met pittige dip

De Vietnamese keuken

De Vietnamese keuken is een lekkere en gezonde keuken.
Een typische Vietnamese maaltijd bestaat altijd uit een kom rijst of noedels gemaakt van ra-ra-ra, rijst ja.
Hierbij komt een beetje vis, vlees of kip, heel veel groenten en een portie verse kruiden. Veel gebruikte smaakmakers in de Vietnamese keuken zijn lente-uitjes, koriander, munt, citroengras, gember en look.
Onmisbaar is de vissaus, het zout van de Vietnamese keuken.
Alle smaken zijn in balans. Er is een evenwicht tussen krokante en zachte, warme en koude, pittig gekruide en mildere gerechten.
Nem, Pho, Bun Xao Nghe, Goi Cuon en zoveel meer lekkers. Proef je mee van culinair Vietnam?

Wanneer? vrijdag 24/05/2019 – van 19u. tot 22u.

Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 60 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

Nieuw! Hapjes voor je tuinfeest

Fetakaashapje met courgette en tomaat

Hapjes voor je tuinfeest

De zomer is hét moment voor een gezellig tuinfeest. En daarbij horen zomerse hapjes en fruitige drankjes.
Ideetjes nodig? Tijdens deze workshop maken we lekkere easy peasy hapjes die je vooraf kan maken en die je makkelijk uit het vuistje kan eten.
Weinig afwas, weinig stress, heel veel fun.
Smakelijke tapas, koude soepjes, originele salades met heel veel tuinkruiden, hartige en zoete hapjes. Kortom, tuinfeest-food waarin je de zomer proeft. Een feestje voor je smaakpapillen.

Wanneer? vrijdag 14/06/2019 – van 19u. tot 22u.

Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk
Schrijf je in.

 

 

Scandinavisch midzomerfeest

Gerookte forel met rode biet

workshop Scandinavisch koken

Van smørrebrød tot rømmegrøt.
Ontdek de pure keuken van het Noorden en kom proeven van de regionale keukens van Denemarken, Finland, Ijsland, Noorwegen en Zweden.
De Scandinavische keuken is geliefd om zijn heerlijke visgerechten zoals gravad lax. Naast vis uit de meren en de zeeën, kookt men hier met typische ingrediënten uit de natuur. Bessen, paddenstoelen en wild uit het bos. Geurige kruiden, granen, aardappelen en vruchten van de akkers. Ook melkproducten en typische kazen zijn een belangrijk ingrediënt in de Scandinavische keuken.
Tijdens deze workshop koken we met kolen en wortelgroenten, yoghurt en zure room, vlees en vis.
Laat je verrassen door de eenvoudige en gezonde Nordic gerechten die we op tafel toveren.

Wanneer? zaterdag 22/06/2019 – van 10u. tot 13u.

Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk
Schrijf je in.

Enkele afspraken.

Na inschrijving voor een workshop ontvang je een mailtje met de betalingsinstructies. De betaling voor de workshop gebeurt vooraf. Je inschrijving voor een workshop is definitief na betaling ervan.

Kan je onverwacht toch niet naar de workshop komen, dan mag je iemand anders in jouw plaats laten deelnemen. Als er geïnteresseerden op de wachtlijst staan, zal Dishcover deze personen contacteren. Enkel als de vrijgekomen plaatsen op deze manier opnieuw ingevuld geraken, kan het inschrijvingsgeld teruggestort worden.

Cadeaubonnen voor een workshop zijn geldig voor 1 jaar vanaf de uitgeschreven datum. Deze termijn is niet verlengbaar. Gehele of gedeeltelijke terugbetaling van een cadeaubon is niet mogelijk. Het resterende bedrag kan gebruikt worden voor een volgende workshop binnen de opgegeven termijn.

Dishcover behoudt zich het recht om de workshop te annuleren bij onvoldoende inschrijvingen, overmacht of ziekte. In dat geval wordt het betaalde bedrag teruggestort aan de deelnemers.

 

 

Wens je in te schrijven voor een kookworkshop?
Bel me – schrijf me.


Workshop Thais koken