Open kookworkshops


Open kookworkshops in mijn kookstudio

Dishcover organiseert jaarlijks een 30-tal open kookworkshops waarvoor je individueel kan inschrijven. De thema’s van de workshops zijn zeer divers.

Heb jij zin om je kookkunsten bij te schaven en nieuwe culinaire horizonten te ontdekken? Ontdek dan snel welke kookworkshops er de nu op de agenda staan.

Heel graag tot ziens in mijn kookstudio in Leuven.

Aanbod kookworkshops september – december 2021

Pasta alla puttanesca

Workshop Italiaans koken – meer dan pizza en pasta

Wie Italië zegt, denkt culinair spontaan aan pizza en pasta. Tijdens deze workshop Italiaans koken maak je niet alleen pizza en pasta, maar ontdek je zoveel meer van de Italiaanse keuken. Van antipasti, tot primo en secondo piatto, lekkere bijgerechtjes of contorno en heerlijke dessertjes.
Kom je mee koken in rood, wit en groen?

Wanneer? vrijdag 22/10/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Fruittaartjes met crema catalana

Workshop dessertjes en gebakjes

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met bloem, boter, suiker en eitjes. We bakken lekkers met herfstfruit en chocolade. Kom proeven van zelfgebakken taart, cake, koekjes en biscuit. Ik deel met jullie ook graag enkele nuttige bakkerstips en overstelp je met tips & tricks zodat je gebak altijd lukt. Terwijl het gebak in de oven staat maken we een dessertenbuffet met klassieke, trendy en gezonde dessertjes waar elke zoetebek van houdt. Toetjes, chocoladezoet of heerlijk fruitig.

Wanneer? zaterdag 30/10/2021 – 10u.-13u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Workshop Koreaans koken

Workshop Koreaans koken

De Koreaanse keuken is lekker, hip, puur en gezond. Het smakenpallet is subtiel en spannend. Een typische Koreaanse maaltijd bestaat uit een hoofdgerecht, rijst en verschillende kleine bijgerechten, banchan. Kimchi ontbreekt nooit. Op het menu staan o.a. een assortiment banchan met groenten, Dak Kalguksu (Koreaanse kippensoep), Japchae (een noedelgerecht met zoete aardappelnoedels), Bibimbap (een rijstgerecht), Bulgogi (gegrild vlees), Mandu (Koreaanse dumplings), verschillende dipsausjes, een heerlijk dessert met peer en miso. Klaar voor een ontdekkingsreis doorheen de Koreaanse keuken?

Wanneer? woensdag 10/11/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Thaise curry met rundsvlees en morning glory

Workshop Thais koken – verder op ontdekking*

Tijdens deze workshop verdiepen we ons verder in de Thaise keuken. Ik neem je mee op een culinaire ontdekkingsreis van Bangkok tot Chiang Mai. Ik deel al de geheimen van de Thaise keuken die ik zelf ontdekt hebt tijdens mijn rondreis door het land.
Zo maken we zelf een currypasta en proef je van bekende en minder bekende Thaise gerechten uit verschillende regio’s.

* Dit is een “verder op ontdekking” workshop. Dat wil zeggen dat wie eerder de “Thaise workshop, de klassiekers” volgde, nu nieuwe inspiratie kan opdoen en nieuwe recepten kan ontdekken. Maar je kan je voor deze workshop zeker ook inschrijven als je nog geen eerdere workshop in dit thema volgde.

Wanneer? zaterdag 13/11/2021 – 10u.-13u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Gefrituurde sushi

Sushi workshop

Kom mee rollen en proeven.
Leer zelf sushi rollen tijdens een sushi workshop. Je komt te weten hoe sushi ontstaan is en hoe je verschillende soorten sushi maakt. Nigiri, maki, futomaki, uramaki, oshi sushi,… we maken het allemaal.

Wanneer? vrijdag 19/11/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Workshop Libanees koken alla Ottolenghi

De Libanese keuken is ontegensprekelijk verbonden met Ottolenghi. Tijdens deze workshop halen we zeker inspiratie uit de verschillende kookboeken die op zijn naam staan.
We maken gerechten klaar met aubergines, tomaten, artisjokken, courgettes, kikkererwten,… in de hoofdrol. En met zalige smaakmakers zoals tahini, za’atar, munt en peterselie. Op het menu staan o.a. zijdezachte hummus, baba ganoush, muhammahra, verrassende groentespreads, lekkere kofta en onweerstaanbare salades.
Lekker zelfgemaakt brood mag ook niet ontbreken.
Een verwennerij voor je smaakpapillen.

Wanneer? zaterdag 27/11/2021 – 10u.-13u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Zalm teriyaki

Workshop Japans koken – verder op ontdekking*

Tijdens deze workshop ga je verder op ontdekking in de Japanse keuken. De Japanse kookkunst is meer dan sushi en sashimi. Gezond eten staat er centraal. Met verse seizoensingrediënten kookt men eenvoudige gerechten met pure smaken. Er wordt niet gekookt met room of boter. Wel met zeewier, sojaproducten, bonen, rijst, vis en groenten. Op het menu staan o.a. een heerlijke shoyu-ramen, krokante tempura, een Japanse curry, tonkatsu, tamagoyaki en een typische okonomiyaki uit Osaka. We maken ook lekkere groentegerechten met Japanse smaakmakers. Natuurlijk vertel ik je graag over mijn eigen culinaire ervaringen in het land van de rijzende zon. En ik leer je enkele woordjes Japans. Klaar voor een onderdompeling in de Japanse keuken?

* Dit is een “verder op ontdekking” workshop. Dat wil zeggen dat wie eerder de Japanse workshop volgde, nu nieuwe inspiratie kan opdoen en nieuwe recepten kan ontdekken. Maar je kan je voor deze workshop zeker ook inschrijven als je nog geen eerdere workshop in dit thema volgde.

Wanneer? woensdag 01/12/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Edamame-krabhapje

Workshop feestelijke aperitiefhapjes

Aperotime! Deze workshop staat helemaal in het teken van feestelijke aperitiefhapjes. Kerst en Nieuwjaar zijn die momenten van het jaar waarop alle glaasjes, schaaltjes en schoteltjes uit de kast gehaald worden om er lekkere hapjes op te serveren. Want hapjes zijn dé smaakmakers van een feestje. We maken mini hapjes met maxi smaak die je smaakpapillen prikkelen. Klein, maar oh zó lekker. Snel klaar en mooi gepresenteerd. Op het menu: retro hapjes in een origineel jasje, amuses met een exotisch tintje. Aperitiefhapjes met vis, met vlees of lekker veggie. Sommige makkelijk te maken, andere wat complexer. Allemaal even lekker.

Wanneer? zaterdag 04/12/2021 – 10u.-13u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Eend met honingsaus

Workshop feestelijk koken

Lekkers op de feestdis! Alle redenen zijn goed om te feesten. En bij een feestje hoort een lekkere maaltijd. Zoek je inspiratie om je tafelgenoten met kerst of nieuwjaar culinair te verwennen met eens seizoensgebonden feestmenu? Mis dan deze workshop feestelijk koken niet. We bereiden een menu dat voor iedereen haalbaar is. We gebruiken dagdagelijkse producten en combineren die met extra feestelijke ingrediënten. 0% stress in de keuken, 100% feestelijk genieten. Ook dit jaar zorg ik voor een origineel menu met allemaal nieuwe gerechtjes.

Wanneer? zaterdag 11/12/2021 – 18u.-21u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Wat mag je verwachten tijdens een kookworkshop?

  • enthousiaste workshopbegeleiding
  • de lekkerste ingrediënten
  • tips & tricks – weetjes en wist-je-datjes
  • veel kookplezier in een gezellige en moderne kookstudio
  • een uitgebreide maaltijd in leuk gezelschap
  • een welkomstdrankje, een glaasje wijn, water & sapjes
  • een duidelijke receptenbundel waarmee je thuis aan de slag kan.

Is je favoriete workshop volzet?

Stuur me een berichtje als je favoriete workshop volzet is. Ik zet je op de wachtlijst en contacteer je zodra er een plaatsje vrijkomt.

Door de huidige coronamaatregelen is het aantal plaatsen voor de workshops beperkt. Mogelijk komen er extra plaatsen vrij wanneer de coronamaatregelen opnieuw versoepeld worden.

Waar kan je parkeren?

Mijn kookstudio is gelegen aan de rand van Leuven, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee.
Parkeren kan in de omliggende straten (Groenstraat, Herestraat, Tervuursesteenweg), met parkeerschijf (tot 18u.) of betalend (tot 19u.)

Tijdens het weekend – van vrijdag 18u. tot zondag 19u. – kan je ook voordelig parkeren op parking Teken van het Gasthuisberg. Deze parking bevindt zich op wandelafstand van de kookstudio.

Enkele afspraken.

De betaling voor de workshop gebeurt vooraf. Bij inschrijving voor een workshop, word je naar de Dishcover webshop geleid. Daar kan je je betaling op een veilige manier doorvoeren via bancontact en/of door het ingeven van je bonnummer. Je ontvangt onmiddellijk een mail voor ontvangst van je bestelling. Nadat je bestelling werd verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail. Je inschrijving voor een workshop is definitief na betaling ervan.

Geen mail ontvangen na je betaling? Kijk dan zeker je spamberichten eens na.

Enkele dagen voor de workshop stuur ik je nog een herinneringsmail met praktische informatie.

Kan je onverwacht toch niet naar de workshop komen, dan mag je iemand anders in jouw plaats laten deelnemen. Als er geïnteresseerden op de wachtlijst staan, zal Dishcover deze personen contacteren. Enkel als de vrijgekomen plaatsen op deze manier opnieuw ingevuld geraken, kan het inschrijvingsgeld gebruikt worden voor een andere workshop, volgens afspraak.

Cadeaubonnen voor een workshop zijn geldig tot de aangegeven datum. Deze termijn is niet verlengbaar. Gehele of gedeeltelijke terugbetaling van een cadeaubon is niet mogelijk. Het resterende bedrag kan gebruikt worden voor een volgende workshop binnen de opgegeven termijn.

Dishcover behoudt zich het recht om de workshop te annuleren bij onvoldoende inschrijvingen of ziekte. In dat geval wordt het betaalde bedrag teruggestort aan de deelnemers.

De workshops worden georganiseerd volgens de geldende corona-richtlijnen.

Enkele reacties van deelnemers.