Open kookworkshops


Open kookworkshops in mijn kookstudio

Dishcover organiseert jaarlijks een 30-tal open kookworkshops waarvoor je individueel kan inschrijven. De thema’s van de workshops zijn zeer divers.

Heb jij zin om je kookkunsten bij te schaven en nieuwe culinaire horizonten te ontdekken? Ontdek dan snel welke kookworkshops er de nu op de agenda staan.

Heel graag tot ziens in mijn kookstudio in Leuven.

Aanbod kookworkshops zomer 2021

Kruidige Marokkaanse kip

Workshop Marokkaans koken – couscous, tajine en zo

De Marokkaanse keuken is heerlijk gekruid en boordevol smaak. Tijdens deze workshop leer je enkele Marokkaanse specialiteiten klaarmaken zoals een geurige tajine, gestoomde couscous, harira, kefta, briouats en zoveel meer. Afsluiten doen we met muntthee en lekkere koekjes. Schuif je mee aan tafel?

Wanneer? woensdag 18/08/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Thaise curry met rundsvlees en morning glory

Workshop Thais koken – masterclass

Tijdens deze workshop verdiepen we ons verder in de Thaise keuken. Ik neem je mee op een culinaire ontdekkingsreis van Bangkok tot Chiang Mai. Ik deel al de geheimen van de Thaise keuken die ik zelf ontdekt hebt tijdens mijn rondreis door het land.
Zo maken we zelf een currypasta en proef je van bekende en minder bekende Thaise gerechten uit verschillende regio’s.

Wanneer? zaterdag 21/08/2021 – 10u.-13u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Workshop Mexicaans koken – het land van bonen, maïs, tortilla’s en tequila

De Mexicaanse keuken is een mengeling van de culinaire tradities van de Maya’s, de Azteken en de Spanjaarden. Het is een kleurrijke en soms pittige keuken waar je instant vrolijk van wordt. Zet al maar je sombrero op en kom mee in de potten roeren.

Wanneer? woensdag 25/08/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Japans noedelsoepje uitgelichte afbeelding

Workshop Japans koken – meer dan sushi alleen

De Japanse keuken biedt veel meer dan sushi alleen. Dat ontdek je in deze workshop. Ik vertel je meer over typische ingrediënten, smaken en eetgewoonten. Je leert een aantal Japanse specialiteiten maken. Uiteraard vertel ik je ook graag over mijn eigen culinaire ervaringen in het land van de rijzende zon. Begin al maar te oefenen om met Japanse stokjes te eten.

Wanneer? vrijdag 27/08/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Aanbod kookworkshops september – december 2021

Workshop tapas & pinchos

Kom proeven van de Spaanse keuken in miniatuur. Een tafel vol lekkere tapas en pinchos. De tapas ken je wel. Het zijn smaakvolle gerechtjes uit het zuiden van Spanje. En pinchos, dat zijn broodtapas die hun oorsprong vinden in Noord-Spanje, met name in San Sebastian. Pinchos kan je zien als het chique broertje van de tapas. Ze bestaan altijd uit een stukje lekker brood, rijkelijk en mooi belegd met vlees, vis of een salade. Bij die lekkere hapjes hoort natuurlijk ook een bubbelend glaasje cava.

Wanneer? zaterdag 04/09/2021 – 18u.-21u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Gefrituurde sushi

Sushi workshop

Kom mee rollen en proeven.
Leer zelf sushi rollen tijdens een sushi workshop. Je komt te weten hoe sushi ontstaan is en hoe je verschillende soorten sushi maakt. Nigiri, maki, futomaki, uramaki, oshi sushi,… we maken het allemaal.

Wanneer? vrijdag 10/09/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Dolmades

Workshop Griekse mezze

Genieten van een tafel vol Griekse mezze met heerlijke mediterrane hapjes om samen te eten en te delen.
Tover Griekse specialiteiten zoals moussaka, pastitsio, keftedakia, pita gyros, dolmades of spanakopita op tafel.
Met een glaasje retsina erbij is dit Grieks kookfeest compleet.

Wanneer? woensdag 15/09/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Kip tikka masala

Workshop Indiaas koken, masterclass

Tijdens deze workshop verdiep je je verder in de Indiase keuken.
Verwacht je aan een explosie van geuren, kleuren en smaken.
Je ontdekt de magie van zelfgemaakte masala’s en je leert authentieke curry’s, heerlijke balti, verrassende chutney’s en verfijnde tafelzuren maken. Op het menu staan ook lekkere kofta, een geurige biryani, knapperige bhaji en pakora, chapati en ladoo, een Indiaas zoetje.
De Indiase keuken kent, na deze workshop, geen geheimen meer voor jou.

Wanneer? zaterdag 18/09/2021 – 10u.-13u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Aubergineschijven

Workshop trendy veggie

Groenten in de hoofdrol. Ontdek hippe hapjes, heerlijke salades, verrukkelijke soepjes en hartverwarmende stoofpotjes. Groenten in allerlei kleuren, op smaak gebracht met verse kruiden en geurige specerijen. Met wat pitten, zaden of noten voor een extra crunch, een stukje kaas voor een romige textuur en een smaakvol dipsausje voor de finishing touch.

Wanneer? zaterdag 02/10/2021 – 10u.-13u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Workshop Thais koken

Tijdens deze kookworkshop maak je een culinaire ontdekkingsreis doorheen de Thaise keuken. We zetten Thaise klassiekers op tafel en proeven van streetfood zoals het in Thailand op elke straathoek te koop is. Op ons menu staan o.a. Thaise viskoekjes, kip met cashewnoten, Tom ka kai, Pad Thai en zoveel meer.

Wanneer? vrijdag 08/10/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Vietnamese pho bo

Workshop Vietnamees koken

De Vietnamese keuken is een lekkere en gezonde keuken. Alle smaken zijn in balans. Er is een evenwicht tussen krokante en zachte, warme en koude, pittig gekruide en mildere gerechten. Typische gerechten zijn Nem, Pho, Bun Xao Nghe, Goi Cuon en zoveel meer lekkers. Proef je mee van culinair Vietnam?

Wanneer? zaterdag 16/10/2021 – 10u.-13u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Pasta alla puttanesca

Workshop Italiaans koken – meer dan pizza en pasta

Wie Italië zegt, denkt culinair spontaan aan pizza en pasta. Tijdens deze workshop Italiaans koken maak je niet alleen pizza en pasta, maar ontdek je zoveel meer van de Italiaanse keuken. Van antipasti, tot primo en secondo piatto, lekkere bijgerechtjes of contorno en heerlijke dessertjes.
Kom je mee koken in rood, wit en groen?

Wanneer? vrijdag 22/10/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Fruittaartjes met crema catalana

Workshop dessertjes en gebakjes

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met bloem, boter, suiker en eitjes. We bakken lekkers met herfstfruit en chocolade. Kom proeven van zelfgebakken taart, cake, koekjes en biscuit. Ik deel met jullie ook graag enkele nuttige bakkerstips en overstelp je met tips & tricks zodat je gebak altijd lukt. Terwijl het gebak in de oven staat maken we een dessertenbuffet met klassieke, trendy en gezonde dessertjes waar elke zoetebek van houdt. Toetjes, chocoladezoet of heerlijk fruitig.

Wanneer? zaterdag 30/10/2021 – 10u.-13u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Workshop Koreaans koken

Workshop Koreaans koken

De Koreaanse keuken is lekker, hip, puur en gezond. Het smakenpallet is subtiel en spannend. Een typische Koreaanse maaltijd bestaat uit een hoofdgerecht, rijst en verschillende kleine bijgerechten, banchan. Kimchi ontbreekt nooit. Klaar voor een ontdekkingsreis doorheen de Koreaanse keuken?

Wanneer? woensdag 10/11/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Thaise curry met rundsvlees en morning glory

Workshop Thais koken – masterclass

Tijdens deze workshop verdiepen we ons verder in de Thaise keuken. Ik neem je mee op een culinaire ontdekkingsreis van Bangkok tot Chiang Mai. Ik deel al de geheimen van de Thaise keuken die ik zelf ontdekt hebt tijdens mijn rondreis door het land.
Zo maken we zelf een currypasta en proef je van bekende en minder bekende Thaise gerechten uit verschillende regio’s.

Wanneer? zaterdag 13/11/2021 – 10u.-13u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Gefrituurde sushi

Sushi workshop

Kom mee rollen en proeven.
Leer zelf sushi rollen tijdens een sushi workshop. Je komt te weten hoe sushi ontstaan is en hoe je verschillende soorten sushi maakt. Nigiri, maki, futomaki, uramaki, oshi sushi,… we maken het allemaal.

Wanneer? vrijdag 19/11/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Workshop Libanees koken alla Ottolenghi

De Libanese keuken is ontegensprekelijk verbonden met Ottolenghi. Tijdens deze workshop halen we zeker inspiratie uit de verschillende kookboeken die op zijn naam staan.
We maken gerechten klaar met aubergines, tomaten, artisjokken, courgettes, kikkererwten,… in de hoofdrol. En met zalige smaakmakers zoals tahini, za’atar, munt en peterselie. Op het menu staan o.a. zijdezachte hummus, baba ganoush, muhammahra, verrassende groentespreads, lekkere kofta en onweerstaanbare salades.
Lekker zelfgemaakt brood mag ook niet ontbreken.
Een verwennerij voor je smaakpapillen.

Wanneer? zaterdag 27/11/2021 – 18u.-21u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Zalm teriyaki

Workshop Japans koken – masterclass

Tijdens deze workshop ga je verder op ontdekking in de Japanse keuken. De Japanse kookkunst is meer dan sushi en sashimi. Gezond eten staat er centraal. Met verse seizoensingrediënten kookt men eenvoudige gerechten met pure smaken. Er wordt niet gekookt met room of boter. Wel met zeewier, sojaproducten, bonen, rijst, vis en groenten. Op het menu staan o.a. een heerlijke shoyu-ramen, krokante tempura, een Japanse curry, tonkatsu, tamagoyaki en een typische okonomiyaki uit Osaka. We maken ook lekkere groentegerechten met Japanse smaakmakers. Natuurlijk vertel ik je graag over mijn eigen culinaire ervaringen in het land van de rijzende zon. En ik leer je enkele woordjes Japans. Klaar voor een onderdompeling in de Japanse keuken?

Wanneer? woensdag 01/12/2021 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Edamame-krabhapje

Workshop feestelijke aperitiefhapjes

Aperotime! Deze workshop staat helemaal in het teken van feestelijke aperitiefhapjes. Kerst en Nieuwjaar zijn die momenten van het jaar waarop alle glaasjes, schaaltjes en schoteltjes uit de kast gehaald worden om er lekkere hapjes op te serveren. Want hapjes zijn dé smaakmakers van een feestje. We maken mini hapjes met maxi smaak die je smaakpapillen prikkelen. Klein, maar oh zó lekker. Snel klaar en mooi gepresenteerd. Op het menu: retro hapjes in een origineel jasje, amuses met een exotisch tintje. Aperitiefhapjes met vis, met vlees of lekker veggie. Sommige makkelijk te maken, andere wat complexer. Allemaal even lekker.

Wanneer? zaterdag 04/12/2021 – 10u.-13u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Eend met honingsaus

Workshop feestelijk koken

Lekkers op de feestdis! Alle redenen zijn goed om te feesten. En bij een feestje hoort een lekkere maaltijd. Zoek je inspiratie om je tafelgenoten met kerst of nieuwjaar culinair te verwennen met eens seizoensgebonden feestmenu? Mis dan deze workshop feestelijk koken niet. We bereiden een menu dat voor iedereen haalbaar is. We gebruiken dagdagelijkse producten en combineren die met extra feestelijke ingrediënten. 0% stress in de keuken, 100% feestelijk genieten. Ook dit jaar zorg ik voor een origineel menu met allemaal nieuwe gerechtjes.

Wanneer? zaterdag 11/12/2021 – 18u.-21u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Wat mag je verwachten tijdens een kookworkshop?

  • enthousiaste workshopbegeleiding
  • de lekkerste ingrediënten
  • tips & tricks – weetjes en wist-je-datjes
  • veel kookplezier in een gezellige en moderne kookstudio
  • een uitgebreide maaltijd in leuk gezelschap
  • een welkomstdrankje, een glaasje wijn, water & sapjes
  • een duidelijke receptenbundel waarmee je thuis aan de slag kan.

Is je favoriete workshop volzet?

Stuur me een berichtje als je favoriete workshop volzet is. Ik zet je op de wachtlijst en contacteer je zodra er een plaatsje vrijkomt.

Door de huidige coronamaatregelen is het aantal plaatsen voor de workshops beperkt. Mogelijk komen er extra plaatsen vrij wanneer de coronamaatregelen opnieuw versoepeld worden.

Waar kan je parkeren?

Mijn kookstudio is gelegen aan de rand van Leuven, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee.
Parkeren kan in de omliggende straten (Groenstraat, Herestraat, Tervuursesteenweg), met parkeerschijf (tot 18u.) of betalend (tot 19u.)

Tijdens het weekend – van vrijdag 18u. tot zondag 19u. – kan je ook voordelig parkeren op parking Teken van het Gasthuisberg. Deze parking bevindt zich op wandelafstand van de kookstudio.

Enkele afspraken.

De betaling voor de workshop gebeurt vooraf. Bij inschrijving voor een workshop, word je naar de Dishcover webshop geleid. Daar kan je je betaling op een veilige manier doorvoeren via bancontact en/of door het ingeven van je bonnummer. Je ontvangt onmiddellijk een mail voor ontvangst van je bestelling. Nadat je bestelling werd verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail. Je inschrijving voor een workshop is definitief na betaling ervan.

Geen mail ontvangen na je betaling? Kijk dan zeker je spamberichten eens na.

Enkele dagen voor de workshop stuur ik je nog een herinneringsmail met praktische informatie.

Kan je onverwacht toch niet naar de workshop komen, dan mag je iemand anders in jouw plaats laten deelnemen. Als er geïnteresseerden op de wachtlijst staan, zal Dishcover deze personen contacteren. Enkel als de vrijgekomen plaatsen op deze manier opnieuw ingevuld geraken, kan het inschrijvingsgeld gebruikt worden voor een andere workshop, volgens afspraak.

Cadeaubonnen voor een workshop zijn geldig tot de aangegeven datum. Deze termijn is niet verlengbaar. Gehele of gedeeltelijke terugbetaling van een cadeaubon is niet mogelijk. Het resterende bedrag kan gebruikt worden voor een volgende workshop binnen de opgegeven termijn.

Dishcover behoudt zich het recht om de workshop te annuleren bij onvoldoende inschrijvingen of ziekte. In dat geval wordt het betaalde bedrag teruggestort aan de deelnemers.

De workshops worden georganiseerd volgens de geldende corona-richtlijnen.

Enkele reacties van deelnemers.