Open kookworkshops


Open kookworkshops in mijn kookstudio

Dishcover organiseert jaarlijks een 30-tal open kookworkshops waarvoor je individueel kan inschrijven. De thema’s van de workshops zijn zeer divers.

Heb jij zin om je kookkunsten bij te schaven en nieuwe culinaire horizonten te ontdekken? Ontdek dan snel welke kookworkshops er de nu op de agenda staan.

Heel graag tot ziens in mijn kookstudio in Leuven.

Aanbod kookworkshops winter 2022

Workshop bakken

Workshop bakken

Zondag, bakdag. Tijdens deze workshop bakken gaan we drie uur aan de slag met bloem, boter, suiker en eitjes en bakken de lekkerste taartjes, cakes, home made koekjes, wafels, biscuit. Met een lekkere vulling, een toefje slagroom hier en wat chocolade daar pimpen we onze gebakjes op. Ik deel met jullie ook graag enkele nuttige bakkerstips en overstelp je met tips & tricks zodat je gebak altijd lukt. Ook dit jaar zorg ik voor allemaal nieuwe bakideetjes.

Wanneer? zondag 30/01/2022 – 10u.30-13u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Kookworkshop ‘Tour de France’

Kookworkshop ‘Tour de France’

Frankrijk, het land van kaas en wijn, van ratatouille en macarons, van tarte tatin en boeuf bourguignon. Tijdens deze kookworkshop ‘Tour de France’ ontdek je enkele typische Franse klassiekers en treed je zo in de voetsporen van Auguste Escoffier, dé grondlegger van de Franse keuken. Een originele coq au vin, een lekkere bouillabaisse, gerechten met een vleugje pastis, tartiflette of crèpes suzette. Gezellig samen koken en dan aan tafel, als God in Frankrijk. Bon appétit.

Wanneer? zaterdag 05/02/2022 – 18u.-21u

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 65 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Workshop Japans koken

Workshop Japans koken

De Japanse keuken biedt veel meer dan sushi alleen. Dat ontdek je in deze workshop. Ik vertel je meer over typische ingrediënten, smaken en eetgewoonten. Je leert een aantal Japanse specialiteiten maken. Uiteraard vertel ik je ook graag over mijn eigen culinaire ervaringen in het land van de rijzende zon. Begin al maar te oefenen om met Japanse stokjes te eten.

Wanneer? woensdag 09/02/2022 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Gefrituurde sushi

Sushi workshop

Kom mee rollen en proeven.
Leer zelf sushi rollen tijdens een sushi workshop. Je komt te weten hoe sushi ontstaan is en hoe je verschillende soorten sushi maakt. Nigiri, maki, futomaki, uramaki, oshi sushi,… we maken het allemaal.

Wanneer? vrijdag 11/02/2022 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 65 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Workshop Libanees koken alla Ottolenghi

Workshop Libanees koken alla Ottolenghi

De Libanese keuken is ontegensprekelijk verbonden met Ottolenghi. Tijdens deze workshop halen we zeker inspiratie uit de verschillende kookboeken die op zijn naam staan.
We maken gerechten klaar met aubergines, tomaten, artisjokken, courgettes, kikkererwten,… in de hoofdrol. En met zalige smaakmakers zoals tahini, za’atar, munt en peterselie. Op het menu staan o.a. zijdezachte hummus, baba ganoush, muhammahra, verrassende groentespreads, lekkere kofta en onweerstaanbare salades.
Lekker zelfgemaakt brood mag ook niet ontbreken.
Een verwennerij voor je smaakpapillen.

Wanneer? vrijdag 18/02/2022 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 65 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Workshop Braziliaans koken

Workshop Braziliaans koken

Wie Brazilië zegt, denkt aan voetbal, samba en carnaval. De samba ga ik je niet leren dansen, maar op de vooravond van carnaval in Rio de Janeiro leer ik je wel hoe je een caipirinha maakt. En moqueca de peixe, een traditioneel stoofpotje uit Bahia, met vis in een geurig kokossausje, afgewerkt met frisse limoen en koriander. Dit is pure verwennerij voor je smaakpapillen. Tijdens deze workshop leer je ook zelf de traditionele kaasbroodjes, pão de queijo, bakken. Die smaken heerlijk bij een salada de palmito of een Braziliaans maissoepje. En je ontdekt enkele lekkere marinades voor vlees en die niet mogen ontbreken als je Braziliaans kookt. Bom apetite.

Wanneer? zaterdag 26/02/2022 – 18u.-21u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 65 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Workshop Indiaas koken

Tijdens deze workshop dompel ik je onder in de geuren, kleuren en smaken van de Indiase keuken. Je ontdekt welke Indiase smaakmakers zeker niet mogen ontbreken in je voorraadkast. Ik leer je hoe je een typische Indiase maaltijd op tafel tovert met o.a. zelfgebakken Indiaas brood, een huiselijke curry, een aromatische chutney en nog veel meer.

Wanneer? vrijdag 04/03/2022 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Workshop lekker vegan koken

Workshop lekker vegan koken

Tijdens deze workshop gaan we samen op ontdekking in de veganistische keuken, een keuken vrij van dierlijke producten. Je leert hoe je producten van dierlijke oorsprong kan vervangen door een plantaardig alternatief. Je ontdekt welke ingrediënten niet mogen ontbreken in je voorraadkast als je vegan wil koken. Je gaat aan de slag met chiazaad of lijnzaad, aquafaba, agar agar, miso en andere leuke producten die je misschien nog niet ontdekt hebt. Natuurlijk staan er ook een heleboel groenten en fruit om het menu waarmee je originele, lekkere en gezonde recepten maakt. Hippe hapjes, heerlijke salades, verrukkelijke soepjes, hartverwarmende stoofpotjes en lekkere zoetjes. Ontdek hoe smaakvol, veelzijdig en inspirerend vegan koken is.

Wanneer? zaterdag 12/03/2022 – 10u.-13u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Workshop Marokkaans koken

De Marokkaanse keuken is heerlijk gekruid en boordevol smaak. Tijdens deze workshop leer je enkele Marokkaanse specialiteiten klaarmaken zoals een geurige tajine, gestoomde couscous, harira, kefta, briouats en zoveel meer. Afsluiten doen we met muntthee en lekkere koekjes. Schuif je mee aan tafel?

Wanneer? vrijdag 18/03/2022 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Workshop Thais koken, de klassiekers.

Tijdens deze kookworkshop maak je een culinaire ontdekkingsreis doorheen de Thaise keuken. Je ontdekt welke exotische ingrediënten, kruiden en smaakmakers de Thaise keuken zo speciaal maken. We zetten enkele Thaise klassiekers op tafel, zoals Thaise viskoekjes, kip met cashewnoten, Tom ka kai, Pad Thai en zoveel meer.

Wanneer? woensdag 23/03/2022 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 60 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Workshop Libanees koken alla Ottolenghi

Workshop Libanees koken alla Ottolenghi

De Libanese keuken is ontegensprekelijk verbonden met Ottolenghi. Tijdens deze workshop halen we zeker inspiratie uit de verschillende kookboeken die op zijn naam staan.
We maken gerechten klaar met aubergines, tomaten, artisjokken, courgettes, kikkererwten,… in de hoofdrol. En met zalige smaakmakers zoals tahini, za’atar, munt en peterselie. Op het menu staan o.a. zijdezachte hummus, baba ganoush, muhammahra, verrassende groentespreads, lekkere kofta en onweerstaanbare salades.
Lekker zelfgemaakt brood mag ook niet ontbreken.
Een verwennerij voor je smaakpapillen.

Wanneer? vrijdag 25/03/2022 – 18u.30-21u.30

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 65 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Gefrituurde sushi

Sushi workshop

Kom mee rollen en proeven.
Leer zelf sushi rollen tijdens een sushi workshop. Je komt te weten hoe sushi ontstaan is en hoe je verschillende soorten sushi maakt. Nigiri, maki, futomaki, uramaki, oshi sushi,… we maken het allemaal.

Wanneer? zaterdag 26/03/2022 – 18u.-21u.

Waar? kookstudio Dishcover, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee

Prijs? 65 EUR per persoon.

Schrijf je in.

Wat mag je verwachten tijdens een kookworkshop?

  • enthousiaste workshopbegeleiding
  • de lekkerste ingrediënten
  • tips & tricks – weetjes en wist-je-datjes
  • veel kookplezier in een gezellige en moderne kookstudio
  • een uitgebreide maaltijd in leuk gezelschap
  • een welkomstdrankje, een glaasje wijn, water & sapjes
  • een duidelijke receptenbundel waarmee je thuis aan de slag kan.

Is je favoriete workshop volzet?

Stuur me een berichtje als je favoriete workshop volzet is. Ik zet je op de wachtlijst en contacteer je zodra er een plaatsje vrijkomt.

Door de huidige coronamaatregelen is het aantal plaatsen voor de workshops beperkt. Mogelijk komen er extra plaatsen vrij wanneer de coronamaatregelen opnieuw versoepeld worden.

Waar kan je parkeren?

Mijn kookstudio is gelegen aan de rand van Leuven, Tervuursesteenweg 3C – 3001 Heverlee.
Parkeren kan in de omliggende straten (Groenstraat, Herestraat, Tervuursesteenweg), met parkeerschijf (tot 18u.) of betalend (tot 19u.)

Tijdens het weekend – van vrijdag 18u. tot zondag 19u. – kan je ook voordelig parkeren op parking Teken van het Gasthuisberg. Deze parking bevindt zich op wandelafstand van de kookstudio.

Enkele afspraken.

De betaling voor de workshop gebeurt vooraf. Bij inschrijving voor een workshop, word je naar de Dishcover webshop geleid. Daar kan je je betaling op een veilige manier doorvoeren via bancontact en/of door het ingeven van je bonnummer. Je ontvangt onmiddellijk een mail voor ontvangst van je bestelling. Nadat je bestelling werd verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail. Je inschrijving voor een workshop is definitief na betaling ervan.

Geen mail ontvangen na je betaling? Kijk dan zeker je spamberichten eens na.

Enkele dagen voor de workshop stuur ik je nog een herinneringsmail met praktische informatie.

Kan je onverwacht toch niet naar de workshop komen, dan mag je iemand anders in jouw plaats laten deelnemen. Als er geïnteresseerden op de wachtlijst staan, zal Dishcover deze personen contacteren. Enkel als de vrijgekomen plaatsen op deze manier opnieuw ingevuld geraken, kan het inschrijvingsgeld gebruikt worden voor een andere workshop, volgens afspraak.

Cadeaubonnen voor een workshop zijn geldig tot de aangegeven datum. Deze termijn is niet verlengbaar. Gehele of gedeeltelijke terugbetaling van een cadeaubon is niet mogelijk. Het resterende bedrag kan gebruikt worden voor een volgende workshop binnen de opgegeven termijn.

Dishcover behoudt zich het recht om de workshop te annuleren bij onvoldoende inschrijvingen of ziekte van de organisator. In dat geval wordt het betaalde bedrag teruggestort aan de deelnemers.

De workshops worden georganiseerd volgens de geldende corona-richtlijnen. Dishcover behoudt zich het recht om de workshop uit te stellen naar een later moment, als dat nodig is omwille van de actuele corona-situatie. De ingeschreven deelnemers zullen hiervan per mail op de hoogte gebracht worden.

Enkele reacties van deelnemers.