Open kookworkshops


Open kookworkshops Dishcover

Dishcover begeleidt kookworkshops aan huis en workshops in het kader van teambuilding activiteiten.

Aan deze kookworkshops neem je deel als groep.

Daarnaast organiseert Dishcover jaarlijks open kookworkshops waarvoor je individueel kan inschrijven.

Niets leuker dan een groep mensen enthousiast maken en ze “goesting” geven om thuis aan de slag te gaan met wat ze geleerd hebben!
Eerst overlopen we de gerechten die we gaan maken en vertel ik je interessante weetjes over de ingrediënten. Samen koken en gezellig tafelen wisselen elkaar af.

Zin om je kookkunsten bij te schaven en nieuwe culinaire horizonten te ontdekken?

Volgende open kookworkshops staan nu al op de kalender.

Kalender open kookworkshops lente 2018

Brood bakken, hartig en zoet

workshop brood bakken


workshop brood bakken

Zelf je brood bakken. Lekker en niet eens zo moeilijk. Alleen al van de geur word je gelukkig. Kom mee kneden, bakken en proeven van ons dagelijks brood, tijgerbroodjes, sandwiches, hartige focaccia en zoete rozijnenbroodjes.

Wanneer?

zondag 15/04/2018 – van 11u. tot 14u.

Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

 

 

 

 

Workshop Japans koken

Dishcover open kookworkshops Japans koken

workshop Japans koken

Tijdens deze workshop Japans koken ontdek je hoe je kookt met typische Japanse ingrediënten zoals mirin, wasabi, miso, sojasaus, daikon, noedels en Japanse rijst. We maken enkele Japanse specialiteiten klaar zoals een misosoepje met zelfgemaakte dashi, een tataki van zalm of bonito, een groenten- of fruittempura, gyoza’s of een noedelgerecht. Begin al maar te oefenen om met Japanse stokjes te eten. Naast hartige hapjes proeven we ook van enkele Japanse zoetigheden. Zet je mee een stapje in de Japanse keuken?

Wanneer?

vrijdag 20/04/2018 – van 19u. tot 22u.

Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

 

Workshop Scandinavisch koken

Gerookte forel met rode biet

workshop Scandinavisch koken

Van smørrebrød tot rømmegrøt.
Ontdek de pure keuken van het Noorden en kom proeven van de regionale keukens van Denemarken, Finland, Ijsland, Noorwegen en Zweden.
De Scandinavische keuken is geliefd om zijn heerlijke visgerechten zoals gravad lax. Naast vis uit de meren en de zeeën, kookt men hier met typische ingrediënten uit de natuur. Bessen, paddenstoelen en wild uit het bos. Geurige kruiden, granen, aardappelen en vruchten van de akkers. Ook melkproducten en typische kazen zijn een belangrijk ingrediënt in de Scandinavische keuken.
Tijdens deze workshop koken we met kolen en wortelgroenten, yoghurt en zure room, vlees en vis.
Laat je verrassen door de eenvoudige en gezonde Nordic gerechten die we op tafel toveren.

Wanneer? zaterdag 05/05/2018 – van 10u. tot 13u.

Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk
Schrijf je in.

Kookfeest voor moederdag

Kookfeest voor moederdag

Kookfeest voor moederdag

Kies dit jaar eens niet voor bloemen, pralines of een boek voor Moederdag. Kom samen met je moeder, schoonmoeder, liefste meter, beste oma,… gezellig kokkerellen en geniet daarna van een lekkere, feestelijke maaltijd.

Wanneer?

zondag 13/05/2018 – van 11u. tot 14u.

Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk
Schrijf je in.

 

 

 

 

 

Sushi workshop

Dishcover open kookworkshops sushi

sushi workshop

Tijdens deze sushi workshop kom je te weten hoe sushi is ontstaan en hoe je verschillende soorten sushi maakt. Nigiri, maki, futomaki, uramaki, oshi sushi,… we maken het allemaal. Maar beginnen doen we met het bereiden en op smaak brengen van de sushi rijst. Lust je geen rauwe vis? Ook sushi met groenten, gevogelte, vlees of gerookte vis komen aan bod. Kom mee rollen en proeven.

Wanneer?

vrijdag 25/05/2018 – van 19u. tot 22u.

Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

 

Workshop Koreaans koken

Workshop Koreaans koken

Workskop Koreaans koken

De Koreaanse keuken is lekker, hip, puur en gezond. Het smakenpallet is subtiel en spannend. Een typische Koreaanse maaltijd bestaat uit een hoofdgerecht, rijst en verschillende kleine bijgerechten, banchan. Kimchi ontbreekt nooit. Klaar voor een ontdekkingsreis doorheen de Koreaanse keuken?

Wanneer?

zaterdag 02/06/2018 – van 10u. tot 13u.

Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk
Schrijf je in.

 

 

 

 

Workshop Braziliaans koken

workshop Braziliaans koken

workshop Braziliaans koken

Brazilië is het land van voetbal, samba, carnaval én lekker eten. Ontdek de smaken en geuren van de Braziliaanse keuken. Met zijn culinaire invloeden uit Japan, Portugal, Italië en Afrika zorgt het voor samba op je bord. Kom proeven van pastéis, moqueca, pão de queijo, brigadeiros en zoveel meer.

Wanneer? vrijdag 08/06/2018 – van 19u. tot 22u.

Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk
Schrijf je in.

 

 

 

 

 

Workshop streetfood

Workshop streetfood - taco

workshop streetfood

Van alle markten thuis.
Tijdens de workshop streetfood ontdek je de lekkerste wereldgerechten. Ben jij verzot op zo’n typisch hapje dat rechtstreeks van een New Yorkse foodtruck komt, of eet je liever een snack uit het vuistje, bereid aan de kraampjes in de drukke straten van Bangkok of Hanoi. Smakelijke soepjes, snelle wokgerechten en originele tapas. Hartig en zoet. Gegrild, gefrituurd of gestoomd. En vooral snel klaar. Streetfood dat is comfort food ten top. Eet het uit het vuistje, in een puntzak of op een stokje. Tijdens deze kookworkshop maak je zelf streetfood klaar om duimen en vingers, letterlijk én figuurlijk, bij af te likken.

Wanneer? vrijdag 22/06/2018 – van 19u. tot 22u.

Waar? Leuven – Tervuursesteenweg 3C

Prijs? 55 EUR per persoon alles inbegrepen inclusief receptenbundel – vooraf inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je in.

 

Enkele afspraken.

Na inschrijving voor een workshop ontvang je een mailtje met de betalingsinstructies. De betaling voor de workshop gebeurt vooraf. Je inschrijving voor een workshop is definitief na betaling ervan.

Kan je onverwacht toch niet naar de workshop komen, dan mag je iemand anders in jouw plaats laten deelnemen. Als er geïnteresseerden op de wachtlijst staan, zal Dishcover deze personen contacteren. Enkel als de vrijgekomen plaatsen op deze manier opnieuw ingevuld geraken, kan het inschrijvingsgeld teruggestort worden.

Cadeaubonnen voor een workshop zijn geldig voor 1 jaar vanaf de uitgeschreven datum. Deze termijn is niet verlengbaar. Gehele of gedeeltelijke terugbetaling van een cadeaubon is niet mogelijk. Het resterende bedrag kan gebruikt worden voor een volgende workshop binnen de opgegeven termijn.

Dishcover behoudt zich het recht om de workshop te annuleren bij onvoldoende inschrijvingen, overmacht of ziekte. In dat geval wordt het betaalde bedrag teruggestort aan de deelnemers.

 

 

Wens je in te schrijven voor een kookworkshop?
Bel me – schrijf me.

Workshop Thais koken