Lepelhapje met geitenkaas, pesto en ham


Een lepelhapje, klaar in 1-2-3.

Volop in feestmodus?
Ik probeer het deze dagen vooral wat kalmer aan te doen. Genieten van het thuis zijn. Even languit in de zetel zitten. Kijken naar de lichtjes van de kerstboom. Of de vlammen in de haard. Luisteren naar de 1000 Klassiekers op de radio. Een beetje koken.

Op kerstavond kookte ik voor de familie een feestelijk 4-gangenmenu. Zonder stress, gewoon op het gemak. Met oudjaar hoef ik zelf niet te koken. Dan mag ik aan tafel schuiven bij mijn schoonzus en schoonbroer. Tussendoor zijn er nog etentjes met vrienden en buren. Dan kies ik meestal voor verschillende zelfgemaakte hapjes waarvoor we zelfs niet aan tafel moeten. 100% fingerfood. Dat is het moment van het jaar dat alle glaasjes, schaaltjes en schoteltjes uit de kast gehaald worden. Rond de feestdagen vind je in de supermarkt ook leuke eetbare vormpjes die je kan vullen naar hartelust. Zo kon ik niet weerstaan aan deze eetbare lepeltjes. Ze zijn klaar voor gebruik. En je hebt geen afwas achteraf.
LepelhapjeIk maakte er in 1-2-3 een hapje mee door ze te vullen met een mousse van geitenkaas, pesto en ham.

Wat heb je nodig voor dit lepelhapje voor 12 personen?

12 eetbare lepels (kant-en-klaar te koop of zelf maken) – 2 sneetjes gekookte ham – 1 sneetje rauwe ham – 100 g geitenkaas – 1 theelepel groene pesto – enkele druppels citroensap – zwarte peper
Voor de afwerking: gesnipperde bieslook – verse dille – radijsscheuten

Hoe maak je het?

Snijd de sneetjes gekookte en rauwe ham zeer fijn. Hou een eetlepel apart voor de afwerking.
Lepelhapje-vullingMeng de overige hespsnippers met de geitenkaas en de groene pesto. Breng op smaak met peper en wat citroensap.
Maak met 2 theelepels kleine quenelles van het ham/kaasmengsel. Doe een quenelle op de lepel.
Lepelhapje-quenelleVersier met gesnipperde bieslook, hamsnippers en een blaadje dille of radijsscheuten.

Met dit lepelhapje kom je zonder moeite in feestmodus.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *