Cashewnootballetjes, een lekker aperitiefhapje


Cashewnootballetjes met olijven en zongedroogde tomaten.

Kerstmis komt stilaan dichterbij. Het familiefeest bij uitstek. Mooi versierde kerstbomen, cadeautjes voor iedereen, een feestelijk gedekte tafel vol met lekkers.
Tijdens de workshops feestelijk koken van de voorbije week werd er in de kookstudio al heel enthousiast gekokkereld en geproefd van een feestelijk menu. En aan de reacties van de deelnemers te zien, viel het feestmenu goed in de smaak.
Workshop feestelijke kokenStaat jouw kerstmenu al op punt? Of kan je nog wat ideetjes gebruiken.
Kom hier de volgende dagen dan maar eens af en toe piepen, want ik geef jullie nog wat inspiratie voor een lekker hapje bij het aperitief,  een verrassend soepje, een visgerechtje en een dessert met feestallures.

Laten we beginnen bij het begin. Een feestelijk hapje, zonder vlees, noch vis. Wel met gemalen cashewnoten, wat olijven, tomaatjes en courgette.
CashewnootballetjesDeze cashewnootballetjes maak je klaar in minder dan een kwartiertje. Je kan ze bakken in de pan in wat olie, maar nog makkelijker is het om ze in de oven te schuiven.

Wat heb je nodig voor 20 cashewnootballetjes?

150 g cashewnoten – 50 g ontpitte zwarte olijven, gehakt – 100 g courgette, geraspt – 50 g zongedroogde tomaten, in stukjes – 1 el kappertjes – 50 g bloem – peper – zout – paprikapoeder
Voor de afwerking: little gem – rode pesto – mayonaise – basilicum – zongedroogde tomaatjes – olijven

Hoe maak je het?

Maal de cashewnoten fijn. Dat doe ik moeiteloos met mijn Bamix.
Cashewnootballetjes - noten malenOntpit de zwarte olijven en snijd ze fijn. Hak de zongedroogde tomaten fijn.
Rasp de courgette.
Cashewnootballetjes - courgette raspenMeng de fijngemalen cashewnoten met de gehakte olijven en zongedroogde tomaten, de geraspte courgette, kappertjes en bloem. Kruid met peper, zout en paprika.
Kneed alles goed onder elkaar. Vorm 20 balletjes.
Cashewnootballetjes - gerolde balletjesLeg de balletjes op een bakplaat en bak ze in de oven goudbruin op 180°C gedurende 20 minuten.
Cashewnootballetjes - gebakken balletjesMaak ondertussen de pestomayonaise door 2 eetlepels mayonaise te mengen ment 1 theelepel rode pesto.
Prik een cashewnootballetjes op een stokje, met een olijf, een zongedroogd tomaatje en een blaadje basilicum. Serveer op een blaadje little gem sla met wat pestomayonaise.

Bron: Veggie burgers, balletjes en broodbeleg / Miki Duerinck & Kristin Leybaert

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere hapjes? Check mijn 12 lekkerste hapjes voor je feestmenu.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *