Auberginehapjes om van te genieten bij een aperitiefje op je terras.
Ik was nog nooit zo bij met de was en de strijk. Het huis is spik en span. Er staat elke dag een fikse wandeling op het programma. En er is veel tijd om te koken.
Ik zie dat jullie ook allemaal aan de kook zijn. De bezoekersaantallen op mijn blog pieken. Dat is fijn. Ik hoop dat ik jullie kan inspireren. Stuur zeker een fotootje door van jullie creaties of laat een berichtje achter op mijn blog. Dan kan ik meegenieten van jullie gekokkerel.
Weet je nog dat ik vorige week een crostini met kruidenricotta en ratatouille maakte? Ik zorgde toen voor een dubbele hoeveelheid kruidenricotta, zodat ik genoeg had om ook nog deze auberginehapjes te maken. Twee vliegen in 1 klap. Of beter 2 apertiefhapjes in 1 klap.

Zet u op uw terras. Schenk een glaasje uit en geniet van deze auberginehapjes. Staat je barbecue klaar? Dan kan je de aubergineplakjes daarop grillen. Anders gebruik je een grillpan.
Geen fan van aubergine? Je kan dit hapje ook maken met courgette.
Laten we heerlijk samen koken.
Wat heb je nodig voor deze auberginehapjes?
voor 6 porties
1 aubergine – 3 kerstomaten – 3 zongedroogde tomaten – 6 blaadjes basilicum – olijfolie – peper – zout
voor de kruidenricotta: 125 g ricotta – 1 el zure room – peper – zout – beetje citroensap – een flinke portie verse kruiden zoals lente-uitjes, kervel, basilicum
Hoe maak je het?
Maak de kruidenricotta. Klop hiervoor de ricotta los met een eetlepel zure room en wat extra citroensap. Voeg peper en zout toe. Hak de verse groene kruiden fijn. Meng de gehakte kruiden onder de ricotta. Proef en kruid bij indien nodig.
Was en snijd de kerstomaten in 2. Snijd de zongedroogde tomaten middendoor.
Was de aubergine. Snijd er met een dunschiller 12 dunne plakken van.
TIP – de overschot van de aubergine kan je gebruiken in een ratatouille of een caponata.
Doe de aubergineplakken in een kom en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met peper en zout.
Warm een grillpan op. Leg de aubergineplakken erin en rooster ze tot de grillstrepen zichtbaar worden.

Maak de auberginehapjes. Leg telkens 2 plakjes aubergine kruislings op elkaar.

Schep in het midden een portie kruidenricotta.

Vouw de plakjes aubergine dicht.


Leg op elke auberginehapje een stukje kerstomaat, een stukje zongedroogde tomaat en een blaadje basilicum. Steek dit vast met een prikker.
Serveer deze auberginehapjes op kamertemperatuur.
Smakelijk en fijne zondag.