Spruitjeshapje op een stokje


Spruitjes bij het aperitief. Spruitjeshapje op een stokje.

Het is winter met een vleugje lente in de lucht. Heerlijk. Wat ben ik blij dat die donkere winterdagen voorbij zijn. Lente ook in dit hapje. Een zuiders hapje met een typische wintergroente: spruitjes.

Ik ontdekte een foto van dit spruitjeshapje op Pinterest en vond het er wel leuk uitzien. Benieuwd naar hoe het zou smaken, dook ik snel mijn keuken in om het te maken. Ik stoomde de spruitjes in mijn stoomoven en maakte met zongedroogde tomaten, mozzarellabolletjes en Italiaanse ham dit lekker spruitjeshapje op een stokje.

Wat heb je nodig voor dit spruitjeshapje?

Spruitjes – zongedroogde tomaten – Italiaanse ham –  mozzarella in bolletjes – groen blaadje – olijfolie – balsamicoazijn – peper – zout

Hoe maak je het?

Kook, stoom of stoof de spruiten gaar. Kruid ze met peper en zout. Doe er wat olijfolie over.

Besprenkel ze, als ze gaar zijn, met een beetje balsamicoazijn.

Snijd het spruitje doormidden.

Leg op de ene helft een stukje ham, een zongedroogd tomaatje, een groen blaadje en een half bolletje mozzarella. Leg er de andere helft van het spruitje op. Prik alles vast.

Staan de bubbels klaar? Smullen maar.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *