Rabarber-appeltaart 8


Taart van de dag: rabarber-appeltaart.

Ik heb er een favoriete taart bij. Deze rabarber-appeltaart.

Rabarber-appeltaart

Rabarber. Is het een groentesoort of is het fruit? Maakt niet uit. Het is lekker. Rabarber doet het goed in zoete bereidingen, zoals compote, crumble of taart, maar het past ook bij hartige gerechten zoals een stukje vis of kip. Verder is rabarber super lekker in combinatie met aardbeien, appelen, abrikozen of bessen.

Rabarber is nu volop verkrijgbaar. Smul ervan, nu het nog kan. En bak deze lekkere rabarber-appeltaart.

Wat heb je nodig voor deze rabarber-appeltaart?

1 vel bladerdeeg – 2 appelen en 4 stengels rabarber (ongeveer 500 g fruit) – beetje citroensap – 125 g zelfrijzende bloem – 75 g amandelpoeder + 1 eetlepel extra – 125 g suiker + 1 eetlepel extra – zakje vanillesuiker (8 gram) – 2 eieren – 1 dl lichte room 20% – snuifje zout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200°C – pizzastand (= extra onderwarmte).

Leg het bladerdeeg met bakpapier in een ronde taartvorm. Bedek met een tweede vel bakpapier en schik hierop de bakbonen. Bak het bladerdeeg gedurende 10 minuten blind (dus zonder vulling).

Maak ondertussen het beslag voor de rabarber-appeltaart. Mix de eieren met de suiker schuimig op. Meng bloem en amandelpoeder met de room onder elkaar. Schep dit bij het ei-suikermengsel en mix tot een glad beslag. Voeg een snuifje zout toe.

Schil en snijd de appelen in stukjes. Schil en snijd de rabarber in stukjes. Besprenkel met een beetje citroensap.

Haal de taart uit de oven. Verwijder de bakbonen en het extra bakpapier.

Bestrooi de taartbodem met 1 eetlepel amandelpoeder als extra buffer voor het vocht dat uit de rabarber kan komen. Zo blijft de taartbodem krokant.

Rabarber-appeltaart - amandelpoeder op bodem

Schik de stukjes fruit op de taartbodem. Bestrooi met 1 eetlepel suiker.

Rabarber-appeltaart - rabarber-appel op bodemSchep er het amandelbeslag over.

amandeldeeg op taart

Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180°C – pizzastand gedurende 35 minuten tot de bovenkant van de taart goudbruin gebakken is.

Zondag, bakdag? Zullen we samen eens bakken tijdens de online bakworkshop op zondag 7/6 van 14u. tot 16u.


Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 gedachten over “Rabarber-appeltaart