Crumble met rabarber, abrikoos en appel 2


Van een collega kreeg ik lekkere rabarber, op de Zuidmarkt in Brussel kocht ik blozende abrikozen en in mijn koelkast lagen nog enkele appeltjes naar mij te kijken. Wat te doen hiermee?
Een confituurtje maken? Neen.
Compote? Neen.
Crumble? JA!
Ramaquin abrikozen en rabarber crumbleMij kan je altijd blij maken met een crumble. Een laag seizoensfruit bedekt onder een kruimelig deeg gemaakt van bloem, boter, suiker en amandelpoeder.
Een halfuurtje in de oven en klaar is het. Warm of koud, even lekker.
En weet je, er lag ook nog een vel bladerdeeg in mijn koelkast. Dus maakte ik nog een taartje extra. Twee (lekkere) vliegen in 1 klap.

Wat heb je nodig?
1 vel bladerdeeg ter grootte van de taartvorm die je gebruikt
Fruit: 6 stengels rabarber – 14 verse abrikozen – 5 appelen – 2 eetlepels suiker
Crumble: 300 gr boter – 300 gr suiker – 300 gr bloem – 300 gr amandelpoeder of fijn verkruimelde amandelschilfers
Hiermee vulde ik 1 ovenschotel, 1 rechthoekige taartvorm en 4 schaaltjes.

Abrikozen en rabarber
Hoe maak je het?
Heel simpel.
Schil de rabarber en de appelen. Ontpit de abrikozen. Snijd het fruit in stukjes.
Strooi 2 eetlepels suiker over de rabarberstukken en laat een kwartiertje staan. Giet daarna het overtollige vocht af.

Voor de taart bak je het deeg eerst blind gedurende 15 minuten op 180°C.

Maak ondertussen met je handen een kruimelig deeg van de boter, bloem, suiker en het amandelpoeder.
Verdeel het fruit op de voorgebakken taartbodem en in de aparte ovenschaaltjes.
abrikozen en rabarber taartBedek het fruit met een flinke laag crumble.
Abrikozen en rabarber taart crumbleAlles gaat 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C tot de crumble goudbruin kleurt en je keuken zich vult met een heerlijke bakgeur.
Abrikozen en rabarber crumbletaart
Lekker als ontbijt, als vieruurtje, bij de koffie, bij de thee. Altijd eigenlijk.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

2 Gedachten over “Crumble met rabarber, abrikoos en appel