Fruit met kokoscrumble


Ontbijt in een pot: fruit met kokoscrumble

Goeiemorgen, morgen, goeiedag. Zijn je smaakpapillen al wakker? De mijne wel hoor. Ik heb vanmorgen al lekker ontbeten met een pot fruit met kokoscrumble.
Fruit met kokoscrumbleGisteren werkte ik de laatste appelen en peren op die nog in de koelkast lagen. Ik deed het fruit in kleine stukjes in een lege confituurpot. Daarbovenop schepte ik een laag kokoscrumble. Dat ging een half uurtje in de oven. Deze morgen deed ik er nog een toef yoghurt op en wat blauwe bessen. En dan smullen maar.

Dit is een leuk ontbijtideetje, dat je perfect op voorhand kan klaarmaken. En dit fruit met kokoscrumble kan je ook serveren als dessertje, met een bolletje ijs bijvoorbeeld. Of draai het deksel op de pot, steek hem in je picknickmand en geniet van een heerlijk 4-uurtje tijdens je fietstocht.

In deze kokoscrumble draait alles om kokos: kokosolie, kokosbloesemsuiker en kokosrasp. Helemaal anders dan een klassieke crumble, die je maakt door een gelijke hoeveelheid van bloem, boter, suiker en amandelmeel met elkaar te mengen. In een crumble kan je naar eigen smaak variëren met het fruit en het deeg.  Meng er eens havermout onder en je hebt een lekkere havermoutcrumble.

Wat heb je nodig?

Glazen potjes die bestand zijn tegen de warmte. Lege confituurpotten zijn hiervoor prima geschikt.

Fruit naar keuze: ik gebruikte appelen en peren, gedroogde veenbessen en rozijntjes.

Voor de kokoscrumble: 80 g geraspte kokos – 50 g kokosbloesemsuiker – 80 g bloem – 80 g kokosolie. Dit is genoeg om 4 potten te vullen.

Hoe maak je het?

Snijd het fruit in kleine stukjes en vul de potten tot bijna vol. Elke pot vulde ik met 1 appel, 1 peer, 1 eetlepel gedroogde veenbessen en 1 eetlepel blonde rozijnen.

Meng voor de kokoscrumble de geraspte kokos met de kokosbloesemsuiker, de bloem en de kokosolie tot het kruimelig aanvoelt.

Schep de kokoscrumble over het fruit in de pot.
Fruit met kokoscrumble - ongebakkenZet de potten in een voorverwarmde oven van 160°C (hetelucht) tot het fruit zacht is en de crumble heerlijk begint te ruiken. Dat duurt ongeveer een half uurtje.

Eet de kokoscrumble warm, lauw of koud. Als ontbijt of als vieruurtje. Met yoghurt, een schep mascarpone of een bolletje ijs.

Goeiedag nog en waarschijnlijk zit je nu de hele dag met dat deuntje in je hoofd ‘Goeiemorgen, morgen, goeiedag’.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *