Thaise viscurry


Aprilvis

Vrijdag is visjesdag en omdat het vandaag 1 april is, serveer ik je een aprilvis.

Ben jij het type die vandaag een beetje angstig rondloopt en af en toe eens op zijn rug tast om er zeker van te zijn dat er niets op kleeft? Of ben jij die grapjas die vandaag zowat iedereen beetneemt, het zoutvatje met suiker vult of eens extra met de Spa-fles schudt voor je ze doorgeeft?

Ik hou het vandaag op een eetbare aprilvis en dan nog wel op Thaise wijze. Voor deze Thaise viscurry gebruikte ik zeebarbeel of mul, een rozig-rood visje dat vooral bij onze zuiderburen erg populair is. De zeebarbeel is nog goed verkrijgbaar in april en dan opnieuw vanaf augustus. Zet hem deze maand zeker nog eens op tafel.
Thaise viscurry

Wat heb je nodig voor deze Thaise viscurry?

voor 4 personen

5 el olie – 3 eetlepels rode currypasta – 500 ml kokosmelk – 2 stengels citroengras – een stukje galanga – 1 teentje look – 3 limoenblaadjes – 2 el vissaus – 1 el palmsuiker – 1 tl tamarinde – 1 chilipeper – 2 wortelen, in plakjes – 1 rode paprika, in reepjes – 1 paksoi, in repen gesneden – ½ broccoli, in roosjes – 1 courgette, in blokjes
500 g filet van de zeebarbeel (of een andere vis)
ZeebarbeelVoor de afwerking: 2 lente-uitjes – sap van een halve limoen – verse koriander

Hoe maak je het?

Verwarm 3 eetlepels olie in een wok. Voeg de currypasta toe en bak aan. Doe de kokosmelk erbij. Wacht tot de currypasta helemaal is opgenomen door de kokosmelk.
Plet de stengels citroengras, snijd de galanga in fijne plakjes. Voeg ze toe aan de currypasta en laat ze even mee sudderen. Scheur de limoenblaadjes. Doe ze samen met de geperste look in de wok. Voeg ook de vissaus, de palmsuiker, de tamarindepasta en de millimeter fijn gesneden chilipeper toe. Roer goed door.
Schil en snijd de wortelen in plakjes. Snijd de paprika in reepjes. Voeg eerst deze harde groenten bij de kokoscurry. Als deze groenten bijna gaar zijn, mogen de zachte groenten erbij.
Snijd de paksoi in repen, verdeel de broccoli in roosjes. Gebruik ook de in stukjes gesneden broccolisteel. Snijd de courgette in blokjes.
Laat de zachte groenten garen in de currysaus.
GroentecurryBak ondertussen de visfilets langs beide zijden in een pan met olie.
Werk de groentecurry af met de in ringen gesneden lente-ui, de verse koriander en wat limoensap.
Schik er de gebakken vis bovenop.
Serveer met rijstnoedels of jasmijnrijst.

Smakelijk en laat je niet vangen vandaag!

Thaise viscurry met groenten

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *