Herfstsalade met rode biet, bataat en makreel 1


En de winnaar is…

Iedereen bedankt voor de lieve berichtjes en reacties n.a.v. de nieuwe website en de verjaardag van Dishcover. Ik zal jullie allemaal blijven verwennen met lekkere recepten, tips en weetjes. Eén persoon wordt extra in de watten gelegd en mag gratis deelnemen aan de workshop ‘lekker vegetarisch koken’. Een onschuldige hand koos deze winnaar: Cecile V.L.

Wil jij ook inspiratie opdoen om lekker vegetarisch te koken? Inschrijven voor deze open workshop kan nog steeds.

Een maaltijdbox voor jullie uitgetest

Herfstsalade rode biet bataat makreelEr komen alsmaar meer spelers op de markt, als het gaat om leveren van maaltijdboxen aan huis. Maken jullie hier gebruik van?

Ik normaal niet. Het liefst ga ik zelf naar het warenhuis of de markt. Rondkijken, nieuwe producten ontdekken, ter plekke het menu van de week uitdenken.
Heb je zelf geen tijd of zin hebt om eerst in kookboeken te snuffelen en daarna de nodige inkopen te gaan doen? Dan is zo een receptenpakket beslist een goed alternatief om een originele maaltijd op tafel te zetten, in een mum van tijd.
Laatst kreeg ik van Cirkle een maaltijdbox om uit te testen. Hun concept is simpel: een leveringsservice van voedingsproducten koppelen aan een gratis recyclagedienst. Neem een kijkje op hun website als je wil weten welke producten ze aanbieden en hoe ze werken.

Ik probeerde de receptenkit uit, met alle ingrediënten en uitgewerkte recepten voor 3 maaltijden: een herfstsalade, een stoofpotje en een maaltijdsoep. En alles smaakte heerlijk.

Herfstsalade

Het recept van de herfstsalade met veldsla, rode biet, bataat en gerookte makreel deel ik graag met jullie. Rode biet, ik begin het te lusten…

Wat heb je nodig?

De hoeveelheden zijn ruim voorzien voor 2 personen.
Herfstsalade ingrediënten Cirkle1 grote bataat (zoete aardappel) – 1 rode biet – 1 rode ui – ½ bussel groene selder – 100 g veldsla – 3 stuks gerookte makreel – een handvol walnoten – 2 bruine broodjes – peper – zout
Voor de dressing: 2 eetlepels mosterd – peper – zout – azijn naar keuze

Hoe maak je het?

Schil de bataat en snijd de bataat in niet te kleine stukken. Kook de stukken bataat gaar in water. Giet ze af en laat ze afkoelen. Kruid goed met peper en wat zout.
Schil de rode biet. Snijd de biet in blokjes van 1 cm en kook ze gaar in water. Giet af en laat de biet afkoelen. Kruid goed met peper en wat zout.
Was en snijd de selder fijn.
Snijd de rode ui zeer fijn.
Was de veldsla en pluk de blaadjes.
Hak de walnoten grof.
Gril de makreel enkele minuten langs beide zijden. Laat een beetje afkoelen.
Maak ondertussen de dressing met de mosterd en de azijn. Kruid met peper en zout. Eventueel kan je nog een beetje olie toevoegen.
Werk de herfstsalade af. Schik de groenten en de makreel op een mooie schotel. Sprenkel er de dressing over.
Laat het je smaken.
Herfstsalade met dressing

Mijn conclusie over deze maaltijdbox van Cirkle:

Pluspunten:

  • Lust je een product niet, dan kan je dat even melden en wordt het product vervangen.
  • De porties zijn ruim.
  • Alle ingrediënten zijn zeer vers.
  • Originele recepten en lekkere smaakcombinaties.
  • In de box vind je alles wat je nodig hebt om de maaltijd te bereiden.

Minpuntjes:

  • Recepten enkel in het Engels en het Frans
  • Toch wel veel zakjes en dozen ondanks de aandacht voor milieuvriendelijk en recycleerbaar verpakkingsmateriaal.

Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Herfstsalade met rode biet, bataat en makreel