Hapje op een stokje 2


Happy 2016 – 366 days to dis(h)cover

Bij het begin van dit nieuwe jaar wil ik jullie, lieve lezers, allereerst een schitterend 2016 wensen. Met een goede gezondheid, inspirerende mensen om je heen en natuurlijk veel kookplezier en wat kaboutertjes in de keuken die de afwas doen. Ik zal jullie ook in 2016 verwennen met lekkere gerechtjes op mijn blog. Je mag wekelijks 2 recepten verwachten, eentje in het weekend en eentje in de week. Hebben jullie een voorkeur voor bepaalde gerechten, dan hoor ik het graag.

Alles op een stokje

Zoals jullie wel weten ben ik culinair freelancer voor KVLV. Met het nieuwe jaar, brengt KVLV ook nieuwe kookthema’s uit, boordevol inspiratie. De nieuwe thema’s van dit voorjaar zijn ‘Alles op een stokje’ en ‘Lekker snel’.

Uit de KVLV-uitgave ‘Alles op een stokje’ maakte ik dit hapje op een stokje: een spiesje van champignon en sint-jakobsvrucht. Tijdens de feestdagen smulde je misschien wel van een lekker hapje op een stokje. Zo een hapje oogt altijd mooi en is geliefd bij groot en klein.

Omdat je nooit genoeg ideetjes voor hapjes kan hebben, deel ik het recept graag met jullie.

Hapje op een stokje

Hapje op een stokje – spiesje van champignon en sint-jakobsvrucht

Wat heb je nodig?

voor een hapje op een stokje voor 12 personen of een voorgerecht voor 4 personen

12 kastanjechampignons – 12 plakjes bacon  – 12 kleine sint-jakobsvruchten – 1 teentje look – een halve theelepel gemberpoeder – 2 eetlepels rietsuiker – de zeste van een halve sinaasappel – 1 dl sinaasappelsap – een beetje peper en zout

Voor de afwerking: enkele blaadjes boerenkool – enkele takjes kervel – 1 sinaasappel in partjes gesneden

Hoe maak je het?

Breek de steeltjes uit de champignons. Plet het teentje look fijn. Meng de knoflookpulp met het gemberpoeder, de rietsuiker, het sinaasappelsap en de sinaasapelzeste. Marineer de sint-jakobsvruchten 10 minuten in dit mengsel. Plaats in elke champignonhoed een sint-jakobsvrucht. Omwikkel met een plakje bacon en zet vast met een tandenstoker. Dip het geheel in de sinaasappelmarinade en zet op een vel bakpapier. Bak 8-10 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C. Vervang de tandenstoker door een mooie prikker en dien op.

Een extraatje

Omdat ik toch altijd mijn eigen twist aan een recept wil geven, maakte ik van de marinade een dipsausje. Kook hiervoor de marinade even op en bind met maïzena tot een stroperige saus.

Serveer dit hapje op een stokje in een sint-jakobsschelp gevuld met wat boerenkool, fijne kervelblaadjes, stukjes sinaasappel en een lepel sinaasappelsaus.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Hapje op een stokje