Fetakaashapje met courgette en tomaat 3


Een hapje in de kerstkleuren: wit – groen – rood.

Bij een feestmaaltijd horen hapjes. Vergeet daarbij ook de mensen niet die vegetarisch eten. Dit vegetarisch fetakaashapje met gebakken courgette en kerstomaatjes vindt iedereen wel lekker.
Fetakaashapje met courgette en tomaatJe kan er zelfs een veganistische variant van maken door het blokje fetakaas te vervangen door gemarineerde of gebakken tofu.
Het is ook een zalig hapje voor de gastvrouw (of man 🙂 ) van dienst. Eenvoudig, lekker en makkelijk vooraf klaar te maken. Serveer het lauw of koud.
Een hapje in de kerstkleuren wit – groen – rood. Om helemaal in kerstsfeer te komen.

Wat heb je nodig voor dit fetakaashapje?

voor 20 stuks

2 courgettes – 10 kerstomaten – 1 blok fetakaas – 20 rozemarijnstokjes – olijfolie – peper – zout – Provençaalse kruiden

Hoe maak je?

Was de courgettes. Snijd er met een dunschiller lange slierten van. Smeer de courgetteslierten in met olie en kruid ze met peper en zout. Leg ze op een bakpapier op een ovenplaat.
Snijd de tomaatjes middendoor. Strijk ze in met olie en kruid ze overvloedig met peper, zout en Provençaalse kruiden. Plaats ze in een ovenschotel. Bak de courgetteslierten en de tomaten 15 minuten in een voorverwarmde oven – hetelucht stand 180°C.

Snijd de blok fetakaas in 20 blokjes.

Knip de rozemarijnstokjes op 8 à 10 cm en verwijder de onderste blaadjes.
Rol en vorm het fetakaashapje.
Fetakaashapje makenNeem 1 courgettesliert en rol dit rondom een kaasblokje. Schik er een half tomaatje op en prik er een rozemarijnstokje door.

Serveer deze kersthapjes op een mooie schotel of een houten plank.
Fetakaashapje op broodplankjeMaak jij dit fetakaashapje tijdens de feestdagen? Stuur dan eens een fotootje door. Ik ben benieuwd!


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Fetakaashapje met courgette en tomaat