Inspiratie voor je paasmenu
Pasen staat voor de deur. Wat doe jij met Pasen? Ben je de kok van dienst of mag je je voeten ergens onder tafel schuiven?
Hoe dan ook, ik geef je hierbij een overzicht van mijn favoriete lentegerechten, van hapjes tot dessert. Zo kan je wat inspiratie opdoen of alvast beginnen watertanden.
Enkele hapjes voor je paastafel
Deze hapjes in vrolijke kleuren zijn fris als de lente. Wat is jouw favoriet? Een smushi, een zalmrolletje met geitenkaas of een mini frittata?
Soep in wit, geel of groen?
Pasen betekent ook de start van het aspergeseizoen. Maak jij een wit soepje met lekkere asperges van bij ons?
Of kies je voor een tikkeltje zomer in je bord met dit geel paprikasoepje met een gebakken kwarteleitje?
Of toch liever koken in het groen? Met deze frisgroene soep met een nestje erin krijg je zeker en vast een applausje aan tafel.
Als voorgerecht: vis, vlees of veggie?
Voor de visliefhebbers: steenbolk met garnalensabayon.
Toch liever vlees of gevogelte? Dit is mijn favoriete hapje: chutney met eend.
Vegetariërs aan tafel? Imponeer met deze tamagoyaki.
Het hoofdgerecht: asperges!
Asperges met risotto of asperges met wulken? (mijn mans favoriet)
En natuurlijk chocolade als dessert
Nog een koekje voor bij de koffie of thee?
Hier vind je een receptje voor de allerlekkerste, grappigste koekjes.
Nog meer inspiratie nodig?
Neem eens een kijkje op mijn Pinterestbord voor Pasen.
Vrolijk Pasen en veel plezier met eitjes rapen!