Aspergesoep


Aspergesoep, dat smaakt altijd. 
Een sjalotje, wat wit van prei en heel veel asperges (kopjes apart) aanstoven in boter. Voor de binding, wat bloem erover strooien, even laten aanbakken en bevochtigen met kippenbouillon, liefst zelfgemaakte. Koken, mixen, zeven. Kruiden met peper en zout en afwerken met room.
De aspergekopjes kook je apart in wat water met een paar druppels citroensap. Zo behouden ze hun mooie, witte kleur. En die aspergetopjes gebruik je als garnering bij de soep.


TIP
Extra smaak krijg je door een aspergebouillon te maken. Hiervoor kook je de aspergeschillen kort in een mengsel van water en melk. Laat dit, van het vuur, een halfuurtje infuseren (=trekken). Dit is je aspergebouillon. Giet door een zeef en gebruik het vocht bij je soep.
Let er op dat je de aspergeschillen slechts kort laat koken, anders wordt de smaak te bitter.
Gebruik melk samen met water. Melk neemt namelijk goed de smaken op, in dit geval van de asperges.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *