Zalmrolletjes met Werchterse geitenkaas en pesto 1


Bij het begin van elke maand kijk ik uit naar de nieuwe Libelle Lekker die in mijn brievenbus valt. Bladzijden vol met lekkere recepten en mooie foto’s.
Deze maand zat er zelfs een extra boekje bij met leuke paasrecepten.
En kijk, het gerechtje op pagina 12 ‘zalmrolletjes met geitenkaas en pesto’, gepresenteerd in stolpjes, trok meteen mijn aandacht. Ik en stolpjes hé.

Dus haalde ik mijn mooiste ‘dishcovertjes’ boven en maakte dit hapje met Werchterse geitenkaas en ambachtelijk gerookte zalm van bij mijn favoriete vishandel Wauters.
Ik gebruikte tuinkers in plaats van slablaadjes.

Wat heb je nodig?
150gr ambachtelijk gerookte zalm – 100gr Werchterse geitenkaas – 1 bakje tuinkers – 2 takjes dille – roze peperbessen

Voor de pesto
1/2 bosje basilicum – 30gr geraspte parmezaan – 30gr pijnboompitten – olijfolie – peper en zout

Hoe maak je het?
Maak eerst de pesto. Rooster de pijnboompitten kort in een pan zonder vetstof. Pluk de blaadjes van het basilicum en mix ze samen met de pijnboompitten en de parmezaan fijn in de blender. Giet er olijfolie bij tot je een gladde pesto krijgt. Kruid met peper en zout.

Haal met een uitsteekvormpje 4 rondjes uit de geitenkaas. Snijd de zalm in repen zo breed als de kaasrolletjes. Wikkel de zalm rond de kaas.

Schik de tuinkers op een bordje. Leg er een zalmrolletje op en lepel er wat pesto bij. Werk af met roze peperbesjes en een takje verse dille.

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Zalmrolletjes met Werchterse geitenkaas en pesto