Mini frittata


Ze overspoelen het internet, de mini frittatas. In allerlei smaken, in allerlei kleuren. Hoog tijd om ze ook eens klaar te maken ten huize Dishcover.
Mini frittataFrittata, het bekendste eiergerecht uit Italië, was vroeger het eten van de arme mensen. Met eieren en overschotjes van groenten, pasta of aardappelen werd er nog een lekkere en voedzame maaltijd op tafel getoverd.
Frittata zijn inderdaad ideale restverwerkers en passen in de actuele kooktrend van ‘red de restjes’ en ‘koken zonder afval’.
Je eet ze warm of koud, als ontbijt, als knabbel tussendoor of als lunchgerecht met een salade. Ze mogen zeker ook niet ontbreken op een buffet of in de picknickmand.
Eenvoudig, voordelig en snel klaar.

Wat heb je nodig?
Voor 12 mini frittata
8 eitjes geklutst met een scheutje melk, flink wat peper en zout.
Restjes uit je koelkast: vlees, vis, kruiden, groenten, kaas, gekookte pasta, rijst, aardappelen,…

Ik redde deze restjes:

  • olijven, kerstomaten
  • een stronkje witloof, wat hesp en geraspte kaas
  • gekookte erwtjes, geraspte wortel en paprika

Voor de afwerking: wat vers geplukte kruiden.

Hoe maak je het?
Het is handig om een muffinbakplaat te gebruiken met papieren bakvormpjes erin. Doe een flinke schep van de restjes in de vormpjes. Schenk er het eimengsel bij.
Bak dit in een voorverwarmde oven van 180°C. De frittata zijn klaar in 15 à 20 minuten.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *