Zalm en mosterdsaus, met aardappelblokjes en groene groenten


Lekker en snel aan tafel! Zalm en mosterdsaus, met aardappelblokjes en groene groenten

Lekker en snel koken is een kunst die veel mensen graag onder de knie willen krijgen. Of je nu een drukke agenda hebt of gewoon niet veel tijd wilt besteden aan koken, er zijn tal van tips & tricks die je kunt gebruiken om heerlijke maaltijden op tafel te zetten zonder urenlang in de keuken te staan. Kijk maar eens naar dit lekker gerechtje: aardappelblokjes met groene groenten, zalm en mosterdsaus.

zalm en mosterdsaus

Het staat binnen 30 minuten op tafel, waarbij de oven het meeste werk voor je doet en je nauwelijks afwas hebt. Dit recept is flexibel en kan worden aangepast aan elke groepsgrootte, of je nu voor jezelf kookt, voor twee, drie, vier personen of zelfs voor een hele familie. Het geheim van dit snelle recept? De groenten, aardappelblokjes en zalm komen uit de diepvries. Het gebruik van diepvriesingrediënten bespaart je het snijwerk en maakt het makkelijk om de porties aan te passen. Terwijl de oven zijn werk doet, bereid je een heerlijke mosterdsaus om het gerecht af te maken. Serveer met een flinke portie waterkers en geniet van een lekkere en snelle maaltijd! Smakelijk eten!


Restjes van groenten en/of zalm kunnen op een handige manier worden hergebruikt. Verwerk ze bijvoorbeeld in een pastasalade of pastagerecht met een kruidenkaassausje. Of voeg een blikje zalm of tonijn uit je voorraadkast toe om de pastasalade op smaak te brengen. Gebruik de overgebleven diepvriesgroenten om snel een soep te maken, zoals een courgettesoep, preisoep of erwtensoep.

10 extra tips zodat je lekker en snel aan tafel kan

  1. Kies voor eenvoudige recepten met weinig ingrediënten en snelle kooktechnieken zoals wok-of pastagerechten, salades en soepen, ovenschotels en stoofpotjes.
  2. Investeer in handige keukenhulpmiddelen om tijd te besparen zoals een keukenrobot, goede messen, een blender.
  3. Gebruik voorgesneden groenten of diepvriesgroenten om de bereiding te versnellen.
  4. Zorg voor een goed gevulde voorraadkast met pasta, rijst, ingeblikte tomaten, passata, kokosmelk, peulvruchten, curries, noten.
  5. Werk efficiënt in de keuken door meerdere gerechten tegelijkertijd te bereiden. Begin bijvoorbeeld met het snijden van groenten terwijl het water voor de pasta kookt.
  6. Maak gebruik van restjes van eerdere maaltijden om nieuwe gerechten te creëren en voedselverspilling te voorkomen.
  7. Zorg dat je een assortiment van groenten, fruit en eventueel vlees en vis in de diepvries hebt voor snelle maaltijden.
  8. Maak optimaal gebruik van je oven of airfryer.
  9. Rooster verschillende groenten in de oven voor extra smaak en voeg ze toe aan soepen, salades of hoofdmaaltijden. Houd hierbij de kruiding van gerechten standaard, zodat je ze later naar smaak kan bij kruiden.
  10. Maak dubbele porties en vries ze indien mogelijk in.
zalm en mosterdsaus

Zalm en mosterdsaus, aardappelblokjes en groene groenten

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 3 el olijfolie
  • peper en zout
  • 200 g courgette in schijfjes uit de diepvries
  • 200 g preiwit, fijngesneden uit de diepvries
  • 100 g erwtjes uit de diepvries
  • 2 stukjes zalm, ontdooid uit de diepvries
  • 400 g aardappelblokjes uit de diepvries
  • 20 g boter of margarine
  • 20 g bloem
  • 200 ml melk
  • peper en zout en nootmuskaat
  • 1 el sterke mosterd of meer naar smaak
  • 1 bos waterkers voor de afwerking

Bereidingswijze
 

  • Schik de courgette en de prei in een ovenschotel. Doe er 2 eetlepels olijfolie over en kruid met peper en zout.
  • Schik de aardappelblokjes in een andere ovenschotel. Doe er 1 eetlepel olijfolie over en kruid met peper en zout.
  • Zet de groenten en de aardappelen in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 15 minuten.
  • Doe na 15 minuten de erwtjes bij de groenten. Schik de zalm op de groenten. Kruid met peper en zout. Zet alles nog 10 minuten in de oven op 220°C.
  • Maak ondertussen de mosterdsaus. Doe de vetstof in een kleine kookpot. Roer de bloem erdoor en stoof enkele minuten mee aan. Voeg de melk geleidelijk toe en roer al kokend door tot een gebonden saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Werk de saus af met een eetlepel mosterd. Proef en kruid bij indien nodig.
  • Schep de groenten op je bord. Schik er een stukje zalm bij. Lepel er de mosterdsaus over. Garneer met de waterkers en schik er de gebakken aardappeltjes bij.
  • Smakelijk!

Tips&tricks

Restjes van groenten en/of zalm kunnen op een handige manier worden hergebruikt.
Verwerk ze in een pastasalade of pastagerecht met een kruidenkaassausje.
Voeg bijvoorbeeld een blikje zalm of tonijn uit je voorraadkast toe om de pastasalade op smaak te brengen.
Gebruik de overgebleven diepvriesgroenten om snel een soep te maken, zoals een courgettesoep, preisoep of erwtensoep.
Trefwoord groene groenten, mosterdsaus, uit de diepvries, zalm

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept