Yoghurtijs met blauwe bessen


Yoghurt en rijstpap van La Fermière.

Eerlijk is eerlijk. Ik had nog nooit yoghurt of rijstpap van La Fermière geproefd. Ik eet wel elke ochtend yoghurt bij mijn havermoutontbijt. Meestal kies ik dan voor een natuuryoghurt zonder toevoegingen van fruit, room of suiker.
Enkele weken geleden kreeg ik in mijn mailbox een uitnodiging van Delhaize om mee te doen aan een blogwedstrijd georganiseerd door La Fermière. Deze Franse producent van yoghurt is een trouwe en exclusieve partner van Delhaize. La Fermière maakt sinds 1952 yoghurt van hoge kwaliteit en dit zonder bewaarmiddelen en met de beste grondstoffen. De yoghurt wordt bereid volgens een traditionele methode. In het uitgebreide gamma vind je naast yoghurt met vanille, kokos, hazelnoot en amandel, ook vanille rijstpap en rijstpap met citroenzeste.

Blogwedstrijd ‘no waste’ – geef die mooie potjes een tweede leven.

Deze yoghurt en rijstpap wordt verkocht in leuke, blauwe terra cotta en glazen potjes. Omdat de potjes waterproof zijn en ook nog eens in de diepvries én in de oven kunnen, is het gewoon zonde om ze weg te gooien, nadat je het lekkers eruit gelepeld hebt.
Toeval wil dat ik een tijdje geleden zelfs enkele van deze potjes (leeg uiteraard) kocht in de kringloopwinkel omdat ik ze zo mooi vond.
En dat brengt me weer bij de opdracht van deze blogwedstrijd: anderen inspireren met nieuwe, originele ideeën om de inhoud en/of de yoghurtpotjes te hergebruiken en ze zo een tweede leven te geven. No waste.
De prijs: een weekendje naar Marseille, de thuishaven van La Fermière.
Natuurlijk doe ik mee!

Yoghurtijs met blauwe bessen en toetsen van lavendel.

En ik wist al gauw wat ik zou maken. Marseille, de Provence, dat doet mij denken aan de zon, een diepblauwe lucht en geurende lavendelvelden. Proef van mijn huisgemaakt yoghurtijs met blauwe bessen en toetsen van lavendel en waan je met je potje ijs middenin een paars veld vol intens ruikende lavendel.
Yoghurtijs met blauwe bessenDe blauwe bessen plukte ik in mijn eigen tuin. Die bessenstruiken kocht ik vorig jaar bij Blueberry Fields in Koersel. Dit jaar hangen er al flink wat bessen aan.
Blauwe bessenBij Blueberry Fields kan je in juli en augustus ook zelf bessen gaan plukken. Echt leuk om te doen.

Wat heb je nodig voor dit yoghurtijs met blauwe bessen?

250 g blauwe bessen – 2 potjes (2 x 140 g) vanille yoghurt La Fermière – 60 g kokos yoghurt La Fermière – 40 g lavendelhoning – enkele lavendelbloemetjes – enkele druppels citroensap

De yoghurt van La Fermière bevat al suiker en room. Daarom voeg ik geen extra room toe en zoet ik matig bij met honing. Ik vind de lavendelhoning hier lekker bij, maar je kan natuurlijk ook een andere soort honing gebruiken.

Hoe maak je het?

Mix de bosbessen met een staafmixer fijn en meng ze samen met de yoghurt en de honing. Voeg wat citroensap toe en enkele fijngewreven lavendelbloemetjes.
Doe dit mengsel in een ijsmachine en draai er yoghurtijs van.
Gebruik de lege potjes van de yoghurt om het ijs in te serveren.

Garneer met enkele bosbessen, een geurig takje lavendel, kleurige suikerparels of een koekje.

DIY-tips met La Fermière yoghurtpotjes.

Waarvoor kan je de lege yoghurtpotjes hergebruiken? Ik geef je enkele tips.
In de keuken: voor kruiden, lookbollen, pepertjes, snoepjes, bessen, noten, suikerklontjes, tandenstokers, kleine lepeltjes en vorkjes, soepjes en sapjes, dipsausjes, tomaatjes, olijven, voor het serveren van dessertjes of amuses, als bakvorm.
Potjes la fermiereIn de badkamer: voor het opbergen van wattenstaafjes, badparels, zeepjes, tandenborstels, schaar, nagelknipper, make-up spulletjes.
In de woonkamer: voor theelichtjes, plantjes, bloemen, schelpen.
Op je bureau: voor pennen, stiften, potloden, penselen, paperclips, centjes.

Om je nog meer inspiratie te geven om deze potjes te hergebruiken, maakte ik een Pinterest bord waarop ik leuke ideetjes verzameld heb. Neem snel een kijkje.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *