Romige pompoensoep in cappuccinostijl 2


Romige pompoensoep in cappuccinostijl met granaatappel, dragon en vadouvan

Deze romige en fluweelzachte pompoensoep in cappuccinostijl is gekruid met vadouvan en afgewerkt met granaatappelpitjes en dragonsnippers.

Romige pompoensoep-cappuccinostijl

Serveer het pompoensoepje als hapje in een glaasje of een kommetje. Een perfecte start voor je feestmenu.

Hoe maak je met eenvoudige ingrediënten, hier een pompoen, toch een soepje met sterallures?

Enkele tips om een soepje extra feestelijk af te werken

Gebruik specerijen. Specerijen tillen elk gerecht naar een hoger niveau. Durf te kruiden. Niet enkel met peper en zout. Maar duik eens in je specerijenkast. Gebruik dat verloren potje garam masala, ras el hanout of curry eens wat vaker tijdens het koken. Deze pompoensoep kruidde ik met vadouvan.

Vadouvan is een Indiaas-Frans specerijenmengsel. Je proeft er de typische Indiase specerijen in, zoals kerrieblad, fenegriek, kardemon, mosterdzaad, komijn,… Verder wordt het specerijenmengsel aangevuld met Franse smaakmakers zoals sjalot of ui en look. Vadouvan geeft je gerecht een aromatische, rokerige smaak. Het is heel lekker in soep, bij vis, vlees, gevogelte en in tal van groentegerechten.

Gebruik verse, groene kruiden. Een groen blaadje geeft je gerecht een mooi en fris accent. Denk aan bieslook, dille, tuinkers, waterkers, dragon of peterselie. In de speciaalzaak vind je een heel gamma van cressen. Dat zijn jonge groenteplantjes die na enkele dagen geoogst worden. Je kan ze thuis ook zelf telen. Leuk om die zaadjes dag-na-dag te zien groeien. Zo heb ik zelf al verschillende cressen gekweekt van o.a. rucola, basilicum, radijs en broccoli.

Werk je soepje af met iets romig. Voor deze pompoensoep in cappuccinostijl gebruikte ik zure room. Yoghurt, kokosroom, geitenkaas, kruidenkaas, opgeklopte ricotta of feta zijn ook lekker.

Voeg iets krokant toe. Bijvoorbeeld wat crumble van spek, nootjes of frisse granaatappelpitjes waarmee ik deze romige pompoensoep afwerkte.

Speel met kleuren. Het oog wil ook wat. Speel met kleuren op je bord. Je wordt er instant vrolijk van.

Toch liever in het wit? In mijn blogbericht ‘6 x feestsoep in het wit’ vind je nog meer ideetjes voor witte feestsoepjes?

Pompoensoep cappuccinostijl recept

Romige pompoensoep

Romige pompoensoep in cappuccinostijl met granaatappel, dragon en vadouvan
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Soep
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje look
  • 700 g pompoen butternut of kastanjepompoen
  • 500 ml water
  • 1 1/2 blokje bouillon (kip- of groentebouillon)
  • peper
  • zout
  • cayennepeper
  • 1 kl vadouvan kruiden + wat extra om te garneren
  • 4 takjes verse dragon
  • 40 g kruidenkaas Boursing, Philadelphia
  • 4 kl granaatappelpitjes
  • 4 kl zure room

Bereidingswijze
 

  • Pel en snijd de sjalotten fijn. Pers het teentje look.
  • Schil en snijd de pompoen in stukken.
  • Fruit de sjalot aan in olijfolie. Voeg de look toe. Voeg de kruiden toe en stoof ze mee aan zodat ze ten volle hun aroma en smaak kunnen vrijgeven.
  • Voeg de pompoenstukjes toe en stoof even mee aan.
  • Bevochtig met het water en verkruimel de bouillonblokjes.
  • Laat de soep gedurende 15 minuten zachtjes koken onder deksel.
  • Voeg aan het einde van de kooktijd de kruidenkaas toe en mix de soep glad.
  • Werk de soep af met een lepel zure room, de granaatappelpitjes en fijngesneden dragon. Strooi nog wat extra vadouvan kruiden over de soepjes en serveer ze warm.

Tips&tricks

Dit pompoensoepje valt in de smaak bij groot en klein, jong en oud.
Je kan de soep perfect op voorhand maken.
Bewaren in de diepvries kan ook. Voeg de kruidenkaas dan nog niet toe. Voeg die pas toe als je de soep gaat serveren. Roer de kruidenkaas dan door de warme soep en mix de soep nog eens op tot fluweelzacht.
 
Trefwoord dragon, pompoen, pompoensoep, vadouvan

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




2 gedachten over “Romige pompoensoep in cappuccinostijl