6 x feestsoep in het wit 1


Nog op zoek naar een lekker soepje voor je feestdis?

De kerstliedjes spelen op de radio. De straten zijn feeëriek verlicht. Iedereen maakt zich klaar voor de komende feestdagen. Voor sommigen onder ons hebben de kerstdagen een zwart randje. Een stoel die leeg blijft aan de feesttafel. En dat doet je beseffen dat kerstfeest niet zozeer draait om pakjes en een goed gevulde feestdis, maar om samenzijn, tradities voortzetten, herinneringen ophalen. Elke herinnering is een vorm van ontmoeting.

Ben je nog op zoek naar een lekker soepje voor je feestmenu?

Verse soep staat bij ons elke dag op tafel. En het past ook bij een feestmaaltijd. Omdat het er naar uit ziet dat we dit jaar geen witte kerst krijgen, laat ik je kiezen uit 1 van deze 6 witte feestsoepen. Allemaal even makkelijk te maken en ze vallen zeker en vast in de smaak bij groot en klein.

Eenvoudige soepen die je extra feestelijk oppimpt met groentechips, gehakte noten, frisse kruidenblaadjes of zelfs veenbessencompote.

Feestsoep 1 – Knolseldersoep met huisgemaakte kippenbouillon.

Feestsoep - KnolseldersoepDeze knolseldersoep is heel eenvoudig om te maken. En ook nog budgetvriendelijk. Werk de soep feestelijk af met geroosterde en gehakte hazelnoten, een pittig groen blaadje waterkers, in de oven gedroogde, gerookte hertefilet, aardpeerchips en croûtons. Voor de gelegenheid kan je zelf je bouillon maken. Extra lekker!

Feestsoep 2 – Amandelroomsoep met bladerdeegwafel.

Feestsoep - AmandelroomsoepAmandelen gebruik je waarschijnlijk vaak in zoet gebak. Maar van amandelen kan je ook deze heerlijke, fluweelzachte amandelroomsoep maken. In combinatie met het wit van prei en met een hartig bladerdeegwafeltje gevuld met gerookte zalm is dit een soepje waarmee je je tafelgenoten zeker aangenaam zal verrassen. Laat ze maar eens raden naar wat er allemaal inzit.

Feestsoep 3 – Aardpeersoep met feestelijk garnituur.

Feestsoep - AardpeersoepAardperen zijn nu volop verkrijgbaar. Ze smaken ietwat nootachtig. Deze aardpeersoep werkte ik feestelijk af met pastinaakchips en een lepeltje veenbessencompote. Een wat ongewone combinatie misschien, maar qua smaak past het zuur/zoete van de veenbessen heel goed bij de intense smaak van de aardperen. En het geeft de witte soep meteen wat kleur.

Feestsoep 4 – Aardappelsoep met boschampignons.

Feestsoep - AardappelsoepEen chiquere naam voor aardappelsoep is soep Parmentier. Een eenvoudige soep die je op verschillende manieren kan afwerken: met gerookte zalm, met stukjes spek, garnalen of met een mengeling van champignons.

Feestsoep 5 – Kastanjesoep.

Feestsoep - Kastanjesoep met verrassingsbroodTijdens de wintermaanden vind je reeds gekookte en vacuüm getrokken kastanjes in de versafdeling van de supermarkt. Je kan ze ook kopen in blik of in een bokaal. Zo kan je meteen aan de kook en er deze speciale kastanjesoep van maken.

Feestsoep 6 – Soep van geroosterde bloemkool.

Feestsoep - Soep van geroosterde bloemkoolIn plaats van de bloemkool te koken, rooster je de bloemkoolroosjes eerst goudbruin in de oven. Zo krijgt deze bloemkoolsoep een intensere smaak. Werk af met enkele druppeltjes sesamolie en een beetje citroensap. Dat doet wonderen voor je soep.

Fijne feestdagen.

Liefs,

Ingrid.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “6 x feestsoep in het wit