Ontdek ons lekker Hageland


Lekker Hageland

Een tijdje geleden ontving ik van Straffe Streek Vlaams-Brabant een heel leuk mailtje.

“Hoi Ingrid,

Ik zie dat je erg gedreven bent in het koken en dat je ook af en toe onze straffe streek als rasechte Vlaams-Brabantse mee promoot. Uiteraard zijn wij daar erg blij mee. Om je te bedanken (en aan te moedigen dit te blijven doen), bezorgen we je graag 10 boeken van ‘Jeroen op sjok door een Straffe Streek’.  …”

Altijd fijn om appreciatie te krijgen voor de dingen die je doet. Ik ben inderdaad fier op mijn straffe streek en kook graag met producten van Hagelandse bodem. In mijn voorraadkast staat altijd een wijntje uit eigen streek en ook een aantal streekbieren ontbreken niet.

In mijn koelkast ligt altijd een pakje ambachtelijk gerookte zalm. Heb je die lekkere hapjes al geproefd die ik hiermee maakte: gerookte zalm op een rolletje met Werchterse geitenkaas, een zalm-komkommerrolletje of een smushi?

koken met Hagelandse streekproducten Werchterse geitenkaas gerookte zalm HIB

zalmrolletje met Werchterse geitenkaas

En nu het volop het seizoen is van de asperges en de aardbeien, staan deze toppers van bij ons regelmatig op het menu.

Heb je mijn aspergesoep al geproefd?

Lekker Hageland - asperges

aspergesoep

Of mijn aardbeienijs?

Aarbeienijs - lekker Hageland

aardbeienijs

Maar opnieuw naar de boeken. Natuurlijk begon het na dat mailtje direct te kriebelen bij mij. Wat zou ik doen met de boeken? Zou ik ze verloten tijdens een win-actie op Facebook? Of zou ik ze cadeau doen aan de volgers op mijn blog?

Ontdek ons lekker Hageland tijdens de workshop ‘Koken met Hagelandse streekproducten’

Maar toen dacht ik dat wel leuk zou zijn om jullie zelf te laten proeven van al het lekkers dat het Hageland te bieden heeft.

Daarom organiseer ik op 20/05/2016 een kookworkshop rond koken met Hagelandse streekproducten. Tijdens deze workshop kan je zelf ontdekken welke producten er op de markt zijn en ga we samen kokkerellen. We maken een menu waarin in elk gerecht die typische streekproducten verwerkt zijn. Ik vertel je met plezier het verhaal van de producent die achter deze streekproducten staat.

Nadia Dever - ambachtelijk gerookte zalm (HIB)

Nadia Dever – Vishandel Wauters

Aardappelen Johan Geleyns

Aardappelen Johan Geleyns

Maurice Wuyts

Wijnbouwer Maurice Wuyts – Liemau

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kookworkshop gaat door in Wijgmaal op vrijdag 20/05/2016 van 19u. tot 22u.

Per persoon betaal je 55 EUR.

Eerst koken we samen en dan genieten we van een heerlijke maaltijd met een streekwijntje of een streekbier. De receptenbundel krijg je mee naar huis.

Meer informatie over deze workshop vind je hier.

Gratis boek

Op sjok door een Straffe Streek - ontdek ons lekker HagelandBovendien krijgen de eerste 10 inschrijvers gratis het boek van Jeroen De Pauw ‘Op sjok door een Straffe Streek’(t.w.v. 19.99 EUR) mee naar huis. Dit kook-en belevingsboek wordt u aangeboden door Straffe Streek.
Wacht dus niet te lang en schrijf je vandaag nog in voor deze lekkere kookworkshop.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *