Aardbeienijs – een gekoesterd familierecept 11


Het is volop aardbeienseizoen en de temperaturen zijn zomers. Mijn ijsmachine draait hier dan ook op volle toeren de laatste tijd. De favoriet hier in huis is aardbeienijs.
AardbeienijsIk heb het al zo dikwijls gemaakt dat ik het ondertussen met mijn ogen toe kan draaien. Het is in 1-2-3 klaar, maar ook in 1-2-3 op. En dat komt niet door mij, want ik ben niet zo een fan van ijsjes.
Dit ijs is gemaakt volgens een gekoesterd familierecept van de oma.  Er zitten geen eieren in. De basis is een flinke portie fruit. Dit recept kan je ook gebruiken om kriekenijs te maken. Ijs van abrikozen of bananenijs is ook heel lekker. Of gebruik eens meloen of mango.  Als het fruit lekker zoet is, kan je de hoeveelheid suiker gerust wat verminderen. Of je kan (een deel van) de suiker door honing vervangen.

Wat heb je nodig?
500 gr aardbeien – 250 gr suiker (neem gerust 10% minder suiker als het fruit lekker zoet is) – 200 ml room – 100 ml melk – beetje citroensap – eventueel een beetje aardbeienlikeur

Hoe maak je het?
Simpel.  Gewoon alle ingrediënten mixen.
Een half uurtje laten draaien in de ijsmachine. Klaar.
Schep het ijs in een doosje en zet het een paar uurtjes in de diepvries. Roep je kinderen om de kom uit te likken.  Wedden dat ge maar 1 keer moet roepen.

Afwerking
Snijd wat aardbeien in kwartjes.
Maak een mascarponecrème. Klop hiervoor 100 gr mascarpone op met 100 gr room. Voeg 25 gr bloemsuiker toe, de zaadjes van een halve vanillestok en enkele druppels citroensap.
Schep een bolleke aardbeienijs (of 2,3) op de gesneden aardbeien. Werk af met een toef mascarponecrème en een aardbei. Voilà, uw coupe fraise is klaar.
Aardbeienijs


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 gedachten over “Aardbeienijs – een gekoesterd familierecept