Nectarinetaart met frangipane


Feestdag. Bakdag. Nectarinetaart met amandelvulling.

Bij een feestdag hoort taart.

Ik bakte een lekkere, zomerse fruittaart: nectarinetaart met frangipane.

Een taart met een krokante bodem van zelfgemaakt kruimeldeeg, een zachte amandelvulling en sappig, zomers fruit erbovenop.

Deze nectarinetaart met frangipane zet ik op mijn lijstje van favoriete gebakjes.

Nectarinetaart met amandelvulling

In plaats van nectarines kan je ook kiezen voor anders zomers steenfruit zoals pruimen, perziken, mirabellen of abrikozen. Deze taart is ongetwijfeld ook lekker met appelen of peren.

Wil je straks ook genieten van een stukje zelfgebakken nectarinetaart?

Wat heb je nodig voor deze nectarinetaart met frangipane?

Kruimeldeeg: 265 g bloem – 35 g bloemsuiker – 125 g koude boter – 1 ei

Frangipanevulling: 100 g boter – 100 g suiker – 8 g vanillesuiker – 2 eieren – 30 g bloem – 120 g amandelpoeder – snuifje zout

Voor de afwerking: 4 rijpe nectarines – 25 g rietsuiker – 2 el abrikozenconfituur

Bakmateriaal: taartvorm (liefst met losse bodem) met een diameter van 24 cm – bakpapier – bakbonen

Hoe maak je het?

Voor deze nectarinetaart maak je zelf de taartbodem van kruimeldeeg.

Meng voor het kruimeldeeg de bloem, stukjes boter, bloemsuiker en het ei kort door elkaar tot een kruimelig deeg. Doe dit in de keukenrobot of met de mixer.

Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot op de grootte van de taartvorm. Haal het bovenste vel bakpapier weg. Draai de deeglap om en schik hem in de taartvorm. Haal het tweede vel bakpapier weg. Druk het kruimeldeeg goed aan tegen de opstaande randen van de taartvorm. Verwijder het overtollige deeg aan de rand.

Prik de deegbodem in met een vork. Leg opnieuw een vel bakpapier op de taart en schik er de bakbonen op.

Verwarm de oven voor op 180°C – heteluchtstand. Bak de taart blind gedurende 20 minuten.

Maak ondertussen de frangipanevulling. Klop hiervoor de boter met de suiker en de vanillesuiker luchtig op. Voor de eieren toe, de bloem, het amandelpoeder en een snuifje zout. Zet even opzij.

Was de nectarines. Snijd ze in plakjes.

Ondertussen is de taartbodem voorgebakken. Verwijder de bakbonen en het bakpapier. Laat even afkoelen.

Schep dan de frangipanevulling gelijkmatig over de taartbodem.

Schik er de partjes nectarines op, dakpansgewijs in cirkels.

Strooi er 25 gram rietsuiker over en bak de taart verder af in de verwarmde oven op 180°C – heteluchtstand gedurende 40 minuten tot de randjes van de nectarines beginnen te kleuren en de vulling gestold is.

Haal de nectarinetaart met frangipane uit de vorm en laat de taart afkoelen op een rooster. Bestrijk de taart met de abrikozenconfituur zodat ze mooi gaat glanzen.

Veel bakplezier en geniet van je zelfgebakken taart.

Receptinspiratie: Libelle Lekker

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *