Meringuerol met zomers fruit 2


Een zomers dessert. Meringuerol met rood zomerfruit.

Valt het op dat ik in bakmodus ben? De taartjes rollen hier gezwind uit de oven. Vorige week bakte ik kriekenvlaaien. En eerder ook al aardbeientaart en frangipanetaart met nectarines waarvan jullie het recept nog tegoed hebben. En ik maakte ook nog eens deze meringuerol met zomers fruit.

Meringuerol-met-zomers-fruit

Deze meringuerol lijkt misschien moeilijk om te maken, maar dat valt heel goed mee. Volg de stap-voor-stap bereiding en het lukt je vast ook om straks dit zomers dessert op tafel te zetten. Veel ingrediënten heb je alvast niet nodig. Heb je eiwit, suiker en room in huis? Dan kan je meteen aan de slag.

Als ik eiwitten over heb van een andere bereiding, bewaar ik die in de diepvries. Handig in een recept waarbij je enkel eiwitten nodig hebt, zoals in deze meringuerol of in macarons.

Wat heb je nodig voor deze meringuerol?

Voor de meringue: 2 eiwitten – 120 g suiker – 8 g vanillesuiker – 1 tl witte wijnazijn – 1 tl maïzena
Voor de vulling: 200 ml room 35% – 50 g mascarpone – 1 el bloemsuiker – 75 g rood fruit (aardbeien, frambozen, bessen,…)
Voor de afwerking: 75 g rood fruit en enkele blaadjes munt of citroenmelisse

Hoe maak je het?

Klop de eiwitten met de maïzena en de suiker goed op tot er een stevig, glanzend eiwitschuim ontstaat. Voeg de wijnazijn toe en roer nog even door. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Verdeel het mengsel dun uit op de bodem van de bakplaat met behulp van een paletmes of een spatel.

Bak de meringue 30 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C – heteluchtstand. De bovenkant van de meringue is nu licht gekleurd en bros gebakken. De binnenkant is nog wat zacht.

Laat de meringue even afkoelen en draai dan de afgekoelde meringue om op een tweede vel bakpapier, zodat de onderkant boven komt te liggen. Trek voorzichtig het bakpapier aan de bovenkant is eraf.

Klop de room met mascarpone en bloemsuiker stijf.

Verdeel het over de meringue, maar bewaar een derde voor de garnering aan de buitenkant. Laat een smalle rand bovenaan de meringue roomvrij.

Verdeel het fruit in een smalle strook over de breedte over de meringue.

Meringuerol-met-zomers-fruit-toevouwen

Rol de meringue over de langste zijde voorzichtig op, gebruik daarbij het bakpapier om het rollen te vergemakkelijken.

Meringuerol-met-zomers-fruit-oprollen
Meringuerol-met-zomers-fruit-opgerold-1

Leg de rol op een serveerbord of plank. Smeer de rest van de room aan de buitenkant van de meringuerol. Garneer met fruit en enkele groene blaadjes.

Zet de meringuerol tot het serveren nog even in de koelkast.

TIP – Vul de meringuerol niet te lang van tevoren, want dan wordt de meringue helemaal zacht. De meringue zelf kan je wel al op voorhand bakken.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Meringuerol met zomers fruit