Nectarinegazpacho met geitenkaas


Nectarinegazpacho voor zomerse dagen

Daar is de zomer. Het fijnste seizoen van het jaar, vind ik. Die warmte, die zon, die lange dagen licht. Ik hou ervan. Ik hou ook van al het zomerfruit dat er nu in overvloed is: zoete meloenen, sappige nectarines, knalrode kersen. En wat is het fijn om aardbeien, rode bessen en krenten uit eigen tuin te kunnen plukken.

Al dat lekkere fruit eet je zo, uit het vuistje, in een fruitsalade, in een ijsje of verwerkt in een dorstlessende gazpacho, zoals deze nectarinegazpacho.

Nectarinegazpacho met geitenkaas

De tomaten zijn vervangen door nectarines en wat mango. Een verrassend lekkere combinatie. Werk deze gazpacho af met brunoise van nectarine en komkommer, snippers rode ui, wat geitenkaaskruimels en een blaadje koriander. Dat maakt deze gazpacho helemaal af.

Mixen, koelen en proeven maar!

Wat heb je nodig voor deze nectarinegazpacho?

Voor 10 glaasjes

500 g rijpe nectarines – 100 g mango – ½ komkommer – 1 klein geel pepertje – 1 kl lookpoeder – 1 el appelazijn met honing – 2 dl koud water – zout

Voor de afwerking: een stukje komkommer van 5 cm in hele kleine blokjes – 1 nectarine in hele kleine blokjes – ½ rode ui in hele kleine blokjes – een stukje kruimelige geitenkaas – verse koriander

Hoe maak je het?

Pel de nectarines. Snijd ze grof. Doe ze in een maatbeker of blender. Schil de komkommer. Schraap de zaadlijst eruit met een lepeltje. Snijd in grove stukken en doe ze in de maatbeker of de blender. Voeg 100 g mango in stukken toe. Verwijder de zaadlijst van het pepertje en doe het samen met het water in de maatbeker of blender. Kruid met zout en lookpoeder. Voeg de appelazijn toe. Mix de nectarinegazpacho en voeg nog wat water toe als de gazpacho te dik is.
Zet koel weg tot gebruik.

Maak het garnituur. Snijd de overgebleven nectarine in hele kleine blokjes. Doe hetzelfde met de komkommer (verwijder de zaadlijst) en de rode ui.

Schenk de nectarinegazpacho in glaasjes. Werk af met de stukjes nectarine, komkommer en ui. Voeg de geitenkaaskruimels toe en garneer met een blaadje koriander.

Proef ook eens van een Thaise gazpacho, een gazpacho met aardbeien of eentje met watermeloen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *