Puddingdessert met gemarineerd fruit


Pimp je puddingdessert

Ik eet wel eens graag een kommetje pudding. Ik lust het warm of koud, met de smaak van vanille of chocolade.

Als het snel moet gaan, grijp ik naar een zakje puddingpoeder. Als er wat meer tijd is, maak ik het graag vers met eitjes en echte vanille.

Vind je een kommetje vanillepudding een tikkeltje te gewoon om te serveren als toetje? Pimp je puddingdessert eens met platte kaas, enkele lepels advokaat (voor de liefhebbers) en gemarineerd zomers fruit. Zo krijg je in 1-2-3 een fris en luchtig dessertje.

Puddingdessert met gemarineerd fruit

Wat heb je nodig voor dit puddingdessert?

Voor 6 porties

Voor het puddingdessert: 1 zakje vanillepuddingpoeder – 500 ml melk – 240 g platte kaas – 2 el citroensap – 6 el ahornsiroop – 2 el advokaat

Om te garneren: 400 g zomerfruit naar keuze zoals aardbeien, nectarine, rode bessen – 1 el ahornsiroop

Hoe maak je het?

Weeg 400 ml melk af en breng dit aan de kook. Roer met de resterende melk het vanillepuddingpoeder los. Roer dit onder de warme melk en wacht tot de pudding kookt. Zet van het vuur. Voeg er naar smaak de ahornsiroop aan toe. Ik gebruikte 6 eetlepels. Roer de platte kaas onder de pudding, samen met 2 eetlepels advokaat. Doe er het citroensap bij en roer nog eens goed door.

Schep het puddingdessert in mooie glazen.

Was het fruit en snijd het klein. Doe het in een mengkom en voeg 1 eetlepel ahornsiroop toe. Laat even trekken.

Dresseer het puddingdessert met het gemarineerd fruit. Werk af met een groen blaadje. Munt, citroenmelisse of dragon.

Lekker om van te genieten op een zalige zomerse avond.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *