Liefdescake met pistache en rozenblaadjes 3



Liefde is samen smullen van deze liefdescake.

Add the most important ingredient to every recipe you make…

… your love.

Deze spreuk staat geschreven op een muur in mijn kookstudio. Niemand loopt eraan voorbij. Het tovert ook nog steeds een glimlach op mijn gezicht. Liefde, daar draait alles om.

In deze liefdescake stopte ik ook een flinke portie liefde. Ik parfumeerde hem met kardemon en rozenwater. Voor de afwerking gebruikte ik pistachenootjes en rozenblaadjes. De geur is bedwelmend. De smaak is overweldigend. Een op en top Valentijnscake.

Wat heb je nodig voor deze liefdescake?

200 g boter, op kamertemperatuur –  150 g fijne suiker –  4 eieren – 8 kardemonpeulen, enkel de zaadjes – 200 g zelfrijzende bloem – 175 g amandelmeel – zeste en sap van 1 citroen (biologisch) –  1 el rozenwater – snuifje zout

Voor de siroop:
2 el fijne kristalsuiker – sap van een ½ citroen –  ½ el rozenwater

Voor het glazuur: 150 g poedersuiker –  sap van 1 citroen

Voor de afwerking :  2 el grofgehakte pistachenootjes – 2 el rozenblaadjes

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160′ C hetelucht stand.

Bekleed een springvorm met bakpapier.

Klop de zachte boter met de suiker licht en romig op.

Klop er één voor één de eieren erdoor.

Haal de zaadjes uit de kardemonpeulen en wrijf ze tot poeder in een vijzel. Voeg ze toe aan het deegmengsel samen met de bloem, het  amandelmeel, het sap en de zeste van een citroen, het rozenwater en een snuifje zout. Meng alles goed door elkaar en verdeel het beslag in de springvorm.

Bak de cake 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Aan het eind van de baktijd, doe je het sap van de citroen, rozenwater en kristalsuiker in een pannetje en zet op het vuur. Verwarm tot de suiker gesmolten is.

Haal de taart uit de oven en zet op een rooster. Prik met een vork gaatjes in de cake. Verdeel de siroop erover, zodat die in de cake trekt.

Laat de cake volledig afkoelen.
Maak het glazuur door de poedersuiker en het citroensap te mengen. Het glazuur moet vrij dik zijn.

Verdeel het glazuur over de taart en versier met de pistachenootjes en de gedroogde rozenblaadjes.


Smul deze liefdescake samen op met je lief.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Liefdescake met pistache en rozenblaadjes