In het smakelijke boek van Ulrika Hoffer ‘Zoetigheden zonder suiker, gluten & lactose’ ontdekte ik een recept voor zalig lekkere chocolade kokosrepen.
Ulrika is een Deense diëtiste en haar boek staat vol lekkere snoepideetjes die geen geraffineerde suiker bevatten. Dat deze zoetigheden bovendien glutenvrij zijn en geen lactose bevatten is nog eens mooi meegenomen. En dat allemaal zonder aan smaak in te boeten.
In plaats van suiker wordt vruchtensap, gedroogd fruit of honing gebruikt.
Melkproducten worden vervangen door kokosmelk, kokosolie of cashewnotenmelk.
Bloemvervangers zijn rijstmeel, amandelmeel of boekweitmeel.
Bij het doorbladeren van het boek viel mijn oog onmiddellijk op deze ‘gezonde’ Bounty repen.
Ik ben gek op de combinatie kokos/chocolade. Maar ik merk dat ik de laatste tijd veel taarten en snoepjes te zoet vind. In eigen gebak gebruik ik sowieso al minstens 10% minder suiker.
Deze chocoladerepen worden gezoet met dadels. Ontdek hoe lekker ze zijn.
Wat heb je nodig voor 16 kokosrepen?
150 g dadels (gewicht zonder pit) – 1 dl kokosroom – 200 g kokosrasp – zaadjes van een halve vanillestok – beetje kaneelpoeder
voor de afwerking: 150 g donkere chocolade (minstens 70% cacao) – extra kokosrasp
Hoe maak je het?
Ontpit de dadels. Meng de dadels met de overige ingrediënten. Mix dit tot een zachte pasta. Leg deze pasta tussen 2 vellen bakpapier en vorm er een rechthoek van met een dikte van 1,5 a 2 cm. Laat dit goed opstijven in de koelkast.
Snijd er vervolgens 16 repen van. Werk de kokosrepen af.
Smelt de chocolade. Doop de kokosrepen in de gesmolten chocolade. Ik prikte daarvoor de kokosrepen op een tandenstoker.
Leg de kokosrepen dan op bakpapier en haal de tandenstoker er uit. Strooi voor de afwerking nog wat kokosrasp over de chocolade kokosrepen. Laat ze opnieuw opstijven in de koelkast.
Deze kokosrepen zijn het lekkerst als ze goed koud zijn.
Geachte,
Langs deze weg wil ik je dikke proficiat wensen met de super heerlijke recepten !
Ook wil ik eens vragen naar recepten voor koekjes of taart, maar dan zonder ei , boter of melk .
Hopelijk kan u me hier mee helpen , dit voor ons kleinkind dat al vele jaren allergisch is aan deze producten .
Van harte dank
Mvg
Dank je wel, Liliane, voor je lieve berichtje. Ik hou je vraag in gedachten en kom er zeker nog op terug.
Groetjes,
Ingrid
Hmm, die ga ik zelf misschien ook eens een keer klaarmaken.
Kokosroom, is dat dan de roomlaag van een blikje kokosmelk, nadat hij even in de koelkast heeft gestaan?
Kokosroom is dikker van consistentie van kokosmelk. Het wordt verkregen van de eerste persing van de gerapste kokos.
Als je kokosmelk gebruikt, kan je inderdaad het dikkere gedeelte ervan gebruiken.