Knolseldersoep met appel


Soepweer. Knolseldersoep met appel.

Soepweer.

Weer soep.

Dat ik een soepmadam ben, is wel duidelijk. Dit is het 40ste soepgerecht op mijn blog. Ik maakte soepen in alle geuren en kleuren. Koud en warm. Wit, geel, oranje, groen. Snuffel maar eens door mijn recepten voor wat soepinspiratie.

Dit soepje zit vol vitamientjes. Het is gemaakt met groenten én fruit.
Knolseldersoep met appelDeze knolseldersoep is verwarmend en ook lekker fris van smaak door de appeltjes die eraan toegevoegd zijn.

Wat heb je nodig voor 4 lekkere kommen knolseldersoep?

1 klontje boter – 1 dikke ui – 1 teentje look – 1 stengel selder – een halve knolselder – 2 appels – peper – zout – 1 liter water – 2 bouillonblokjes – 50 ml room

Voor de afwerking: 1 appel – 1/2 citroen – een handvol hazelnoten, geroosterd – enkele sprieten bieslook – 4 takjes verse tijm

Hoe maak je het?

Schil en snijd de ui in ringen. Pel het teentje look en pers het fijn. Was de selderstengel en snijd in boogjes. Schil de knolselder en snijd er blokjes van.
Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.

Verwarm een klontje boter in een kookpot. Bak de uiringen glazig aan. Voeg dan de selder, de knolselder, de appelblokjes en de geperste look toe.
Kruid met peper en zout.

Stoof de groenten een 10-tal minuten aan tot de aroma’s vrij komen.

Bevochtig met 1 liter water en verkruimel de bouillonblokjes in de soep.

Laat de knolseldersoep een halfuurtje zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn.
Voeg de room toe en mix de soep glad.

Proef en breng indien nodig nog verder op smaak met peper en zout. Voeg de vers geritste tijmblaadjes toe.

Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof. Hak ze grof.

Snijd nog een ongeschilde appel in fijne plakjes. Druppel er wat citroensap over tegen het verkleuren.

Schep de warme knolseldersoep in de kommen. Garneer met de plakjes appel, de geroosterde hazelnoten en wat bieslooksprieten.
Knolseldersoep met appel

Dit receptje vond ik op de receptenwebsite van Aldi.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest3Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *