Chocolade panna cotta


Chocolade panna cotta, een zalig nazomer dessertje.

Valt het op dat ik graag panna cotta eet?
Panna cotta betekent letterlijk room (panna) die gekookt wordt (cotta). Op mijn blog vind je een aantal varianten van dit Italiaans dessert waarbij de room vervangen is door ricotta. Nog een ander recept is er een met yoghurt. En ik maakte ook al panna cotta met kokosmelk.

Echt allemaal lekker. Maar dan heb je deze chocolade panna cotta nog niet geproefd!

Chocolade panna cotta

Een klassieke panna cotta met room én chocolade. Onweerstaanbaar.

Het is een snel-klaar dessert en het smaakt heerlijk op zalige nazomer dagen.

Deze chocolade panna cotta moet je echt zo snel mogelijk maken.

Wat heb je nodig voor deze chocolade panna cotta?

Voor 12 glaasjes
500 ml room (mag lichte room zijn) – 20 g suiker – ½ vanillestokje, opengesneden – 8 g gelatine – 120 g witte chocolade – 1 el citroen of limoensap
Voor de afwerking: aardbeien – bloemsuiker – Grand Marnier – chocoladekrullen

Hoe maak je het?

Schenk de room in een kookpot en doe er de suiker en het opengesneden vanillestokje bij. Breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur dan af en laat het roommengsel een kwartiertje trekken.
Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water.
Haal de vanillestok uit de room en schrap er alle zaadjes uit. Meng dit onder de room.
Verwarm de room opnieuw en doe er de chocolade bij en zodat deze al roerend smelt.
Voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed door.
Voeg nog wat citroen- of limoensap toe.

Schenk de panna cotta in glaasjes en laat afkoelen. Laat de chocolade panna cotta in de koelkast opstijven.

Marineer ondertussen het fruit. Snijd de aardbeien in stukjes. Doe ze in een kom. Strooi er wat poedersuiker over, wat citroen-of limoensap en eventueel een scheutje Grand Marnier.

Lepel de aardbeien over de panna cotta.
Versier met chocoladekrullen en een groen blaadje.

Smakelijk en fijne zonnige zondag.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *