Cocco panna cotta voor Valentijn


De romantiek hangt in de lucht. En in de winkeletalages.
Je kan er niet omheen, Valentijn komt eraan. Zeg niet dat je het niet wist.
Deze dagen mogen we eens wat zotter doen in de keuken, niet? Ik kook deze week in het rood, met hartjes, met afrodisiaca en vooral met veel liefde.
Laten we beginnen met het dessert: cocco panna cotta met een hart van frambozencoulis.


Panna cotta is een populair Italiaans dessert.  Het is gekookte room waaraan smaakmakers worden toegevoegd. Makkelijk te bereiden, maar je kan er toch indruk mee maken op uw liefste door het mooi af te werken met wat rood fruit of een rode coulis. Ik gebruik in dit recept kokosroom in plaats van room. Dat is eens iets anders.


Wat heb je nodig voor 2×2 potjes?
Voor de panna cotta: 250 ml kokosroom – 1 citroengrasstengel – ½ vanillestokje – 50 gr suiker – wat  limoensap – zeste van limoen – 100 gr zure room – 4 gr gelatineblaadjes
Voor de afwerking: 200 gr frambozen (mag uit de diepvries), 20 gr suiker, enkele takjes munt of citroenmelisse


Hoe maak je het?
Verwarm de kokosroom met de platgedrukte citroengrasstengel en het opengesneden vanillestokje. Breng langzaam aan de kook met de suiker. Zet het vuur af en laat ½ uur trekken.


Week de gelatineblaadjes ondertussen in koud water.
Verwarm het roommengsel opnieuw, haal de citroengrasstengel en de vanillestok eruit en voeg de zure room toe.
Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze 1 per 1 onder het roommengsel.
Vul de potjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Maak nu de frambozencoulis. Breng hiervoor de frambozen met de suiker zachtjes aan de kook. Laat even inkoken. Zeef de pitjes eruit.
Deze coulis kan je ook met andere (rode) vruchten maken. Ook lekker bij yoghurt.


De afwerking:
Steek een uitsteekvormpje in de panna cotta. Lepel dit vormpje leeg.

Vul het op met frambozencoulis.


Versier met een groen blaadje. En versier dan uw lief.

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *