Aspergehapje met groene eiersalade


Aspergehapje met groene eiersalade en sinaasappel.

Aperotijd. Aspergetijd.

Als de lente komt piepen, zijn ook de eerste asperges weer daar. Asperges zijn een passe-partout groente. Ze doen het goed in een soepje. Ze smaken lekker bij vis of vlees. Je kan ze stomen, stoven, koken. Ook rauw zijn ze lekker. Ik maakte er vandaag een hapje mee. En de schillen van de asperges zijn nu aan het trekken in een melk/roommengsel om er ijs van te maken. Dat aspergedessertje laat ik je later nog proeven. Nu eerst dit aspergehapje met groene eiersalade en sinaasappel maken. Net op tijd om te serveren bij je zondags aperitiefje.
Aspergehapje
Dit aspergehapje met een kruidige, groene eiersalade en stukjes sinaasappel maak je in een mum van tijd klaar. Het is een lust voor het oog en je smaakpapillen.

Wat heb je nodig voor 6 glaasjes van dit aspergehapje?

6 witte asperges – 3 hardgekookte eitjes – 1 eetlepel mayonaise – 1 eetlepel yoghurt – 1 theelepel graanmosterd – peper – zout – een handvol gemengde groene kruiden (peterselie, koriander – dille – bieslook – dragon – citroenmelisse) – 1 sinaasappel, à vif gesneden in hele kleine stukjes – extra takjes dille om te garneren
Aspergehapje - kruiden

Hoe maak je het?

Kook de eitjes hard in 10 minuten. Koel ze af.

Breek de harde stengeluiteinden van de asperges. Schil ze met een dunschiller van aan de aspergepunt naar beneden. Kook de asperges in een 5-tal minuten beetgaar in een ruime pot met gezouten water. Haal ze uit het kookvocht en laat ze uitdruppen.

Pel en prak de eitjes. Hak de groene kruiden fijn. Meng de kruiden met de eitjes.
Aspergehapje - eieren met kruidenBreng op smaak met peper en zout. Meng er de mayonaise, yoghurt en mosterd door tot de eiersalade smeuïg is.
Aspergehapje - toevoegen mosterd
Pel de sinaasappel à vif en snijd er hele kleine stukjes van. Vang het sinaasappelsap op. Doe een eetlepel van het sinaasappelsap bij de eiersalade.
Aspergehapje - sinaasappel a vif
Snijd de aspergepunten schuin af, op de hoogte van je glaasjes. Snijd de overblijvende asperges in hele dunne schijfjes.

Doe de eiersalade in een spuitzak. Zo kan je de glaasjes proper vullen.

Spuit de eiersalade in de glaasjes tot ze halfvol zijn. Schik er wat stukjes asperges en sinaasappel bij. Schik de aspergepunt schuin in de glaasjes en garneer met een fris takje dille.

Serveer je aspergehapjes op kamertemperatuur.

TIP– hou het kookvocht van de asperges bij en verwerk het in een soepje of een sausje.

TIP – gooi zeker ook de aspergeschillen niet weg. Je maakt er een intense aspergebouillon van, die je dan ook weer kan gebruiken in je soepen en sauzen.

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *