Basisboek Korea


‘Basisboek Korea’, ontdek de Koreaanse keuken.

Ik heb al ontdekt hoe lekker de Koreaanse keuken is. Ik ging de voorbije weken een paar keer op ontdekking in enkele Koreaanse restaurants en kookte zelf een hele Koreaanse maaltijd uit het boek van Caroline Hwang ‘Basisboek Korea’.

basisboek KoreaDit boek bevat toegankelijke recepten, ingedeeld in verschillende hoofdstukken. Vooraan in het boek krijg je een overzicht van onmisbare ingrediënten om lekker Koreaans te kunnen koken. Look is een ingrediënt dat gretig wordt gebruikt. Ook lente-uitjes en gember zijn onmisbaar bij de bereiding van een gerecht. Andere veel gebruikte producten zijn: soja, chilipeper, rijst, noedels, vissaus, kool, daikon, tofu en zeewier. Veel van deze ingrediënten worden in de Japanse keuken ook vaak gebruikt. Toch zijn de twee keukens heel verschillend van elkaar.

Ook leuk, in het boek staat er vooraan een lijstje van must-see, must-visit plaatsen in Korea, mocht je een reisje naar daar overwegen.

Wie aan de Koreaanse keuken denkt, denkt meteen aan kimchi. Dit is een traditioneel Koreaans gerecht, gemaakt van gefermenteerde kool of andere groenten. Kimchi is heel gezond. Er wordt, aan het bereiden van kimchi, een heel hoofdstuk gewijd.

Kimchi ontbreekt immers nooit bij een typische Koreaanse maaltijd, die bestaat uit een hoofdgerecht, rijst en verschillende kleine bijgerechten, banchan.

En de Koreaanse barbecue dan? Ja, die is stilaan aan een ware opmars bezig. Bij Koreaans barbecueën is het de bedoeling dat je zelf de maaltijd à la minute bereidt. En dit op de grill, die meestal is ingebouwd in de tafel.

Kortom, de Koreaanse keuken is lekker, hip, puur en gezond. Het smakenpallet is subtiel en spannend. Een tikkeltje pittig en spicy. Een keuken om te ontdekken.

Met het ‘basisboek Korea’ in de hand, ben je klaar voor een ontdekkingsreis doorheen de Koreaanse keuken.

Titel: Basisboek Korea
Auteur: Caroline Hwang
Fotografie: Lisa Linder
Uitgeverij: J.H. Gottmer / H.J.W. Becht
256 pagina’s kookplezier
Prijs: 29,99 EUR
ISBN: 978 90 230 1551 2

Nieuw! Workshop Koreaans koken.

Ik hou er alvast van om nieuwe keukens te ontdekken. Nog leuker is het om die kennis met jullie te delen tijdens de workshops. Zin gekregen om van de Koreaanse keuken te proeven?

Op de workshopkalender voor de lente staat er ook een workshop Koreaans koken. Kom je mee koken en proeven op zaterdag 02/06/2018 van 10u. tot 13u.?

Workshop Koreaans koken
Meer info en inschrijven? Bel me, schrijf me.

 


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *