Appeltaartjes met pudding 1


Lekkere appeltaartjes met appeltjes uit mijn eigen tuin.

De zomer was lang en zonnig. Dat proef ik in mijn eigen-oogst-appeltjes. Ze zijn sappig en lekker zoet. Als ik er appelmoes van maak, hoef ik zelfs geen extra zoetstof toe te voegen.
Ze zijn ook lekker om zo van te knabbelen. Ik eet ze het liefst gebakken, in wat boter, met citroensap en ahornsiroop. De siroop geeft de appeltjes een lekkere karameltoets. Gebakken appeltjes zijn heerlijk bij een pannenkoek. Of bij deze appeltaartjes met pudding, die ik deze week bakte.

Appeltaartjes

6 jaar Dishcover.

Taartjes. Want we hadden iets te vieren. De zesde Dishcover verjaardag. 🙂

Wat vliegt de tijd.
Een fijne tijd.
Een drukke tijd.

Op TV!

Over mijn passie voor koken, mocht ik eind augustus honderduit gaan vertellen op de regionale televisiezender ROB-TV. Volgend weekend, 13 & 14 oktober, wordt de opname uitgezonden in het lifestyleprogramma Cocktail. Allemaal kijken hé!. Je kan zelfs een kookworkshop winnen. Dus misschien tot ziens.

Maar nu eerst taart. Binnen minder dan een uurtje staan deze appeltaartjes ook bij jou op tafel.

Wat heb je nodig voor 6 appeltaartjes?

6 plakjes bladerdeeg – 6 dikke appelen – klontje boter – – 1 el citroensap – 2 el ahornsiroop – 25 g vanillepuddingpoeder – 375 ml melk – 35 g suiker – 3 el confituur

Hoe maak je het?

Schil de appelen en snijd ze in partjes. Smelt een klontje boter in een pan. Bak de appeltjes aan tot ze wat zachter zijn. Besprenkel met citroensap. Giet er de ahornsiroop over.

Maak de vanillepudding. Neem een kopje van de melk en roer hierin het puddingpoeder los. Verwarm de overige melk met de suiker. Als de melk kookt, roer je er het vanillepoeder door. Blijf roeren en laat het mengsel even doorkoken.

Laat de vanillepudding afkoelen. Roer er regelmatig door.

Verwarm de oven voor op 180°C – hetelucht stand.

Plaats het bladerdeeg in 6 kleine taartvormpjes. Druk de randen goed aan. Snijd het overtollige deeg eraf. Leg een stukje bakpapier in elk taartje. Leg hierop de bakbonen.

Bak de taartbodem blind (zonder vulling – met bakbonen of bakparels) gedurende 15 minuten.

Haal de taartjes na 15 minuten uit de oven. Verwijder de bakbonen en het bakpapier. Schuif de taartjes opnieuw in de oven gedurende 10 minuten.

Haal de taartjes opnieuw uit de oven. Schep in elk taartje een flinke portie vanillepudding. Verdeel hierover de gebakken appeltjes.

Bak de appeltaartjes opnieuw gedurende 15 minuten tot de appeltjes aan de rand beginnen te kleuren.

Haal de appeltaartjes uit de oven. Verwarm de confituur en bestrijk de taartjes ermee.

Laat de appeltaartjes verder afkoelen op een rooster.

Geniet ervan bij een taske koffie of thee.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Appeltaartjes met pudding