Rabarbertaart met amandelvulling


Rabarbertaart met amandelvulling. Bak deze taart nu het nog kan.

Zondag, bakdag. Klaar voor een taartenbak? De rabarber-appeltaart van enkele weken geleden viel duidelijk in de smaak bij jullie. Wel, ik heb weer een lekker recept voor jullie uitgeprobeerd en voorgeproefd. Ik bakte een rabarbertaart met amandelvulling.

Rabarbertaart met amandelvulling

Oh zo lekker! De taart heeft een krokante korst en een zachte vulling. De rabarber zorgt voor een lichtzurige toets. Een taartje zoals ik het graag eet. Bak deze taart nu het nog kan, want het seizoen van de rabarber is kort. Deze taart is ook lekker met appel, peer, pruimen, abrikozen of nectarines. Ideetjes genoeg om deze taart nog eens te bakken na het rabarberseizoen.

Wat heb je nodig voor deze rabarbertaart met amandelvulling?

Voor het deeg: 160 g bloem – 45 g suiker – 80 g koude boter – 1 el citroensap – snuifje zout

Voor de amandelvulling: 70 g zachte boter – 100 g suiker – 8 g vanillesuiker – 2 eieren – 90 g amandelpoeder – 20 g bloem – snuifje zout – 3 stengels rabarber

Hoe maak je het?

Doe voor het deeg alle ingrediënten bij elkaar: bloem, suiker, koude boter in stukjes, citroensap en een beetje zout. Kneed met je handen tot een vaste deegbal.

Bekleed een springvorm (diameter 23 cm) met bakpapier.

TIP – Maak het bakpapier eerst nat onder de kraan en wring het uit. Nu is het bakpapier niet meer zo stug en kan je het makkelijk in de springvorm leggen.

Leg het deeg in de springvorm en druk het met je vingers plat op de bodem en naar de zijkanten toe zodat je een opstaande rand van 2 cm hebt.

Plaats het deeg in de koelkast en maak ondertussen de amandelvulling.

Meng voor de amandelvulling de zachte boter met de suiker en de vanillesuiker, de eieren, amandelpoeder en bloem in de keukenrobot tot een homogeen mengsel. Voeg ook een snuifje zout toe.

Was de rabarberstengels en snijd er de uiteinden af. Schillen is niet nodig. Verwijder de eventuele stugge draden. Snijd de rabarber in stukken van 5 cm.

Haal de springvorm uit de koelkast. Verdeel de amandelvulling gelijkmatig over de bodem.

Rabarbertaart-met-amandelvulling

Schik de stukjes rabarber in een cirkel op de vulling. Snijd nog kleine stukjes rabarber voor in het midden van de taart.

Rabarbertaart-met-amandelvulling

Verwarm de oven voor op 200 °C – heteluchtstand.

Plaats de taart onderaan in de oven. Bak in 35 minuten goudbruin en gaar.

Haal de taart uit de oven en laat even afkoelen op een taartrooster. Verwijder de ring en de onderplaat van de springvorm. Haal het bakpapier weg. Laat de taart wat afkoelen alvorens te serveren.

Rabarbertaart-met-amandelvulling

TIP – deze taart kan je ook maken met pruimen, abrikozen, nectarines, appelen of peren.

Receptinspiratie: Amandelpruimentaart – Kook magazine

De nieuwe workshopkalender voor de herfst 2020 staat online. Neem eens een kijkje. Er staat ook een workshop dessertjes en gebakjes op.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *