Peterselie-walnotensoep. Een herfstsoepje.


Een herfstig kruidensoepje. Peterselie-walnotensoep.

Donkere herfstdagen. Dat vraagt om een licht en hartverwarmend herfstsoepje.

Zo een maand geleden, op een zonnige herfstdag, proefde ik in Bokrijk, tijdens ‘de dag van het eetbare landschap’ van een lekker waterkers-walnotensoepje.

Nu kreeg ik onlangs een volle emmer versgeplukte walnoten van onze lieve vrienden. Ik kan de komende weken nog heel veel lekkers maken met walnoten. Brood, granola, koekjes, lasagne of een herfstige salade.

Toen ik die lading walnoten zag, dacht ik meteen terug aan het soepje dat ik in Bokrijk proefde en ging ik met het recept aan de slag in mijn keuken. Waterkers lag niet in mijn koelkast. Maar wel een flinke portie peterselie en tuinkers.

Peterselie-walnotensoep

Deze lekkere peterselie-walnotensoep was snel gemaakt. En het heeft gesmaakt.

Wat heb je nodig voor deze peterselie-walnotensoep?

voor 4 personen

een klontje boter – 1 ui gesneden – 1 stengel selder – 1 prei – 1 aardappel – 1 flinke bussel peterselie – 1.5 l groentebouillon – 150 g walnoten – peper – zout – nootmuskaat

voor de afwerking: tuinkers

Hoe maak je het?

Was en/of schil de groenten. Snijd de ui, selder, prei en aardappel in kleine stukken.
Verwarm de boter in een kookpot. Bak de ui, de selder en de prei in 10 minuten glazig aan. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Voeg nu ook de in stukken gesneden aardappel toe.
Laat de soep 15 minuten koken.
Blancheer ondertussen de noten kort in water. Giet af.

Als je de noten niet vooraf blancheert, komt het bruine kookvocht in je soep terecht en dan kleurt je soepje niet mooi groen.

Hak de peterselie.
Voeg de noten toe aan de soep. Doe er de gehakte peterselie bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat nog 5 minuten doorkoken. Pureer de soep. Proef en kruid bij indien nodig.
Werk de peterselie-notensoep af met tuinkers.

Je kan er natuurlijk ook een waterkers-walnotensoepje van maken. Vervang de peterselie dan door 2 bussels pittige waterkers.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *