Peer-gembercake met chocoladesaus


Peer, gember en chocolade in een zomers gebak voor zomerse dagen.

Ik grasduinde nog eens in oude kooktijdschriften en kwam dit recept tegen: peer-gembercake met chocoladesaus.

Peer en gember, ik zei het al eerder, dat is hemels lekker. En doe daar dan nog eens chocolade bij. Een goddelijke combinatie.

Peer-gembercake

Twee peren: check!

Boter, bloem, eieren, suiker: altijd in huis.

Chocolade: natuurlijk altijd in huis.

Gember, citroen: onmisbaar.

Aan de bak.

Een kwartiertje ingrediënten mengen. Een uurtje oventijd.

Wachten tot de cake wat afgekoeld is.

Fris, fruitig water erbij. En dan eindelijk smullen van een stukje zachte peer-gembercake op een bankje in de zon.

Wat heb je nodig voor deze peer-gembercake?

Voor de peer-gembercake: 150 g boter – 125 g suiker – 4 eieren – snuf zout – 150 g bloem – 5 g bakpoeder – 20 g maïzena – 40 g amandelschilfers – stukje geraspte gember van 3 cm – zeste en sap van een halve citroen – 2 rijpe peren

Voor de chocoladesaus: 100 g melkchocolade – 2 el room

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160°C – hetelucht stand.

Roer de boter romig op met de suiker en een snuifje zout. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop verder op tot het mengsel schuimig wordt.

Meng de bloem met het bakpoeder, de maïzena en de amandelschilfers. Roer dit onder het botermengsel en meng tot je een glad beslag krijgt.

Schil de peren en haal het klokhuis eruit. Snijd de peren in kleine stukjes. Voeg de geraspte gember en de zeste en het sap van een halve citroen toe. Meng de peren onder het cakebeslag.

Vet een cakevorm in met boter en strooi er een beetje bloem over.

Doe het cakebeslag in de vorm.

Bak de cake in 1 uur goudbruin in de oven.

Laat de peer-gembercake dan even afkoelen in de vorm alvorens je hem uit de vorm haalt.

Maak ondertussen de chocoladesaus. Smelt hiervoor de chocolade met de room.

Giet de chocoladesaus over de lauwe cake.

 

Receptinspiratie: Libelle lekker maart 2015.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest9Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *