Papas arrugadas


Een echte klassieker op de Canarische eilanden: papas arrugadas oftewel gerimpelde aardappeltjes. Mijn favoriet!
Gebruik hiervoor aardappelen die al wat ouder zijn, waarvan de schil dik is. Goed spoelen, niet schillen en koken in water met héél veel zout. Zo’n 250 gram.
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stoof ze nog even droog op het vuur.


Deze papas arrugadas worden als tapa geserveerd met een mojo rojo (rood) en een mojo verde (groen). Pikante sausjes op basis van olijfolie, witte wijnazijn, veel look, komijn en pepertjes. De groene saus krijgt zijn kleur door toevoeging van koriander of peterselie.


Wist je dat het grootste zoutwinningsgebied van de Canarische eilanden zich in Lanzarote bevindt. De zoutvelden ‘Salinas de Janubio’ (Yaiza) liggen in een lagune die ontstaan is door vulkanische activiteit. Hier wordt per jaar zo’n 2000 ton zout gewonnen, dat o.a. gebruikt wordt voor het bewaren van vis en als tafelzout.

 


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *