Kookaanbod


Het kookaanbod bij Dishcover is zeer divers en omvat o.a. sushi maken, exotisch, zuiders en Aziatisch koken, koken met groenten, met streekproducten en workshops bakken.

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?
Door te proeven, te ontdekken, te experimenteren, te blijven leren. Uiteraard gaf mijn koksopleiding me een brede theoretische en praktische kennis van ingrediënten, bereidingswijzen en smaakcombinaties.

Verder verslind ik kookboeken en culinaire tijdschriften. Mijn collectie reikt van hier tot Tokyo.

Ook op vakantie gaan, staat in het teken van eten. Ik hou ervan om de lokale keuken te ontdekken. Tijdens culinaire reizen probeer ik steevast een aantal kookworkshops mee te pikken. Een bezoek aan de plaatselijke markt ontbreekt nooit.

Natuurlijk ga ik ook graag uit eten. Op restaurant gaan is voor mij een training van mijn smaakpapillen, het ontdekken van bijzondere ingrediënten en verrassende combinaties.

Heb je in het kookaanbod toch niet gevonden wat je zocht? Contacteer me. Ik werk graag een voorstel uit naar je eigen smaak en kookniveau.

Gefrituurde sushi

Sushi workshop – kom mee rollen en proeven

Leer zelf sushi rollen tijdens een sushi workshop. Je komt te weten hoe sushi ontstaan is en hoe je verschillende soorten sushi maakt. Nigiri, maki, futomaki, uramaki, oshi sushi,… we maken het allemaal.

Meer info over deze sushi workshop.

Kip tikka masala

Workshop Indiaas koken – 101 kruiden en specerijen

Met deze workshop lichten we een tipje van de sluier van de Indiase keuken op. Laat je verleiden door de geuren, kleuren en smaken van de gerechten en ontdek hoe je een typische Indiase maaltijd op tafel tovert.

Meer info over deze workshop Indiaas koken.

Thaise curry met rundsvlees en morning glory

Workshop Thais koken – zoet, zuur, zout, pittig en bitter

Tijdens deze kookworkshop maak je een culinaire ontdekkingsreis doorheen de Thaise keuken. We zetten Thaise klassiekers op tafel en proeven van streetfood zoals het in Thailand op elke straathoek te koop is.

Meer info over deze workshop Thais koken.

Japans noedelsoepje uitgelichte afbeelding

Workshop Japans koken – meer dan sushi alleen

Bij de Japanse keuken denk je spontaan aan sushi en sashimi. Toch biedt de Japanse keuken veel meer dan sushi alleen. Heerlijk geurende soepen, krokante tempura van groentjes, verrukkelijke noedelgerechten en zoveel meer. Begin al maar te oefenen om met Japanse stokjes te eten.

Meer info over deze workshop Japans koken.

Workshop Mexicaans koken – het land van bonen, maïs, tortilla’s en tequila

De Mexicaanse keuken is een mengeling van de culinaire tradities van de Maya’s, de Azteken en de Spanjaarden. Het is een kleurrijke en soms pittige keuken waar je instant vrolijk van wordt. Zet al maar je sombrero op en kom mee in de potten roeren.

Meer info over deze workshop Mexicaans koken.

Workshop Libanees koken – koken alla Ottolenghi

De Libanese keuken is ontegensprekelijk verbonden met Ottolenghi. Tijdens deze workshop Libanees koken, halen we zeker inspiratie uit de verschillende kookboeken die op zijn naam staan. We maken kleurrijke gerechten klaar met spannende ingrediënten.

Meer info over deze workshop Libanees koken.

Moqueca

Workshop Braziliaans koken – veel meer dan een zwarte-bonen-stoofpot

Wie Brazilië zegt, denkt aan voetbal, samba en carnaval. Maar de Braziliaanse keuken is ook heel lekker en gevarieerd. Hoog tijd dus om de Braziliaanse keuken te ontdekken.
En die biedt veel meer dan een zwarte-bonen-stoofpot.

Meer info over deze workshop Braziliaans koken.

Smushi

Workshop Scandinavisch koken – van smørrebrød tot rømmegrøt.

Zweedse gehaktballetjes en gravlax. Iedereen lust het. Toch biedt de Scandinavische keuken nog een heleboel andere heerlijkheden. Dankzij de kookkunsten van de chefs uit het Noorden raakt de Noordse keuken meer en meer bekend bij het grote publiek.

Meer info over deze workshop Scandinavisch koken.

Thaise viskoekjes

Workshop streetfood – van alle markten thuis

Streetfood is over de hele wereld een begrip. Heerlijke geuren van eetstalletjes die zich verspreiden over de straten en de pleinen. Het is de beste manier om de lokale keuken te leren kennen. Smaakbommetjes, hippe gerechtjes op een stokje, in een puntzak, uit het vuistje. Snel klaar en boordevol smaak.

Meer info over deze workshop streetfood.

Witlooftaartje

Workshop koken met Hagelandse streekproducten

In het Hageland is ontzettend veel lekkers te ontdekken. Tijdens deze workshop koken we met producten van Vlaams-Brabantse bodem en leer je onze lokale specialiteiten beter kennen. We maken een heerlijk menu en in elk gerechtje verwerken we een typisch streekproduct. Veel inspiratie om aan de slag te gaan met ingrediënten van bij ons.

Meer info over deze workshop koken met Hagelandse streekproducten.

Kriekentaart met witte chocomousse

Workshop bakken – voor de zoetebekken

Tijdens deze workshop bakken we de heerlijkste taartjes, luchtige cakes, brosse koekjes, wafels of biscuit. Ben je een echte zoetebek of een koekjesmonster? Dan is deze bakworkshop echt iets voor jou. Ik deel met jullie ook graag enkele nuttige bakkerstips en overstelp je met tips & tricks zodat je gebak altijd lukt.

Meer info over deze workshop bakken.

Mini frittata

Workshop trendy veggie – groenten in de hoofdrol

Ontdek hippe hapjes, heerlijke salades, verrukkelijke soepjes en hartverwarmende stoofpotjes. Groenten in allerlei kleuren, op smaak gebracht met verse kruiden en geurige specerijen. Met wat pitten, zaden of noten voor een extra crunch, een stukje kaas voor een romige textuur en een smaakvol dipsausje voor de finishing touch.

Meer info over deze workshop vegetarisch koken.

Zalm-kaastaartje

Workshop feestelijk koken – 0 % stress, 100 % genieten

Alle redenen zijn goed om te feesten. En bij een feestje hoort een lekkere maaltijd. Zoek je inspiratie om je tafelgenoten culinair te verwennen? Voor kerst, het eindejaar, een verjaardag, een babyborrel, ter gelegenheid van Pasen of Valentijn. Mis deze workshop niet.

Meer info over deze workshop feestelijk koken.

Pasta alla puttanesca

Workshop Italiaans koken – meer dan pizza en pasta

Wie Italië zegt, denkt culinair spontaan aan pizza en pasta. Tijdens deze workshop Italiaans koken maak je niet alleen pizza en pasta, maar ontdek je zoveel meer van de Italiaanse keuken. Van antipasti, tot primo en secondo piatto, lekkere bijgerechtjes of contorno en heerlijke dessertjes.
Kom je mee koken in rood, wit en groen?

Kruidige Marokkaanse kip

Workshop Marokkaans koken – couscous, tajine en zo

De Marokkaanse keuken is heerlijk gekruid en boordevol smaak. Tijdens deze workshop leer je enkele Marokkaanse specialiteiten klaarmaken zoals een geurige tajine, gestoomde couscous, harira, kefta, briouats en zoveel meer. Afsluiten doen we met muntthee en lekkere koekjes. Schuif je mee aan tafel?

Meer info over deze workshop Marokkaans koken.

Vietnamese pho bo

Workshop Vietnamees koken

De Vietnamese keuken is een lekkere en gezonde keuken. Alle smaken zijn in balans. Er is een evenwicht tussen krokante en zachte, warme en koude, pittig gekruide en mildere gerechten. Typische gerechten zijn Nem, Pho, Bun Xao Nghe, Goi Cuon en zoveel meer lekkers. Proef je mee van culinair Vietnam?

Meer info over deze workshop Vietnamees koken.

Workshop Koreaans koken

Workshop Koreaans koken

De Koreaanse keuken is lekker, hip, puur en gezond. Het smakenpallet is subtiel en spannend. Een typische Koreaanse maaltijd bestaat uit een hoofdgerecht, rijst en verschillende kleine bijgerechten, banchan. Kimchi ontbreekt nooit. Klaar voor een ontdekkingsreis doorheen de Koreaanse keuken?

Dolmades

Workshop Griekse mezze

Genieten van een tafel vol Griekse mezze met heerlijke mediterrane hapjes om samen te eten en te delen.
Tover Griekse specialiteiten zoals moussaka, pastitsio, keftedakia, pita gyros, dolmades of spanakopita op tafel.
Met een glaasje retsina erbij is dit Grieks kookfeest compleet.

Gazpacho

Workshop zuiders koken

Ontdek de lekkerste mediterrane gerechten uit de Spaanse en Portugese keuken. We gaan ook eens piepen in de keuken van de Italiaanse nonna’s en we proeven van Griekse specialiteiten. De zuiderse keuken is met zijn lekkere pasta’s, smaakvolle sausjes, zomerse vis-en vleesgerechten en zalige desserts, geliefd bij jong en oud. Tijdens deze workshop tover je gegarandeerd dat vakantiegevoel terug op je bord.

Coucou au vin blanc

Workshop ‘Tour de France’

Frankrijk, het land van kaas en wijn, van ratatouille en macarons, van tarte tatin en boeuf bourguignon.
Tijdens deze workshop ‘Tour de France’ ontdek je enkele typische Franse klassiekers.
Een originele coq au vin, een lekkere bouillabaisse, gerechten met een vleugje pastis, tartiflette of crèpes suzette.
Gezellig samen koken en dan aan tafel, als God in Frankrijk. Bon appétit.

Pan con tomate

Workshop tapas & pinchos

Kom proeven van de Spaanse keuken in miniatuur. Een tafel vol lekkere tapas en pinchos. De tapas ken je wel. Het zijn smaakvolle gerechtjes uit het zuiden van Spanje. En pinchos, dat zijn broodtapas die hun oorsprong vinden in Noord-Spanje, met name in San Sebastian. Pinchos kan je zien als het chique broertje van de tapas. Ze bestaan altijd uit een stukje lekker brood, rijkelijk en mooi belegd met vlees, vis of een salade. Bij die lekkere hapjes hoort natuurlijk ook een bubbelend glaasje cava.

Workshop hartig gebak

We bakken hartige cakes, quiches, groentetaarten en koekjes.  Dit hartig gebak is lekker als lunchgerecht of als hapje bij het aperitief. Voor de taartbodem gebruiken we verschillende soorten deeg: bladerdeeg, zelfgemaakt kruimeldeeg, of een bodem van quinoa, couscous of rijst. Kom smullen van dat hartig gebak!

Broccolibrood met geitenkaas en rode biet

Workshop lekker & gezond koken

Lekkere ideetjes voor je ontbijt, lunch-on-the-go of avondmaaltijd. Lekker en toch ook gezond. Kom proeven van kleurrijke dips en groentepatés, hartverwarmende soepjes, zalig lekkere salades, lunchgerechten die je collega’s doen watertanden en snelle en lekkere ideeën voor je diner. We maken lekkere en gezonde gerechtjes met granen, noten, zaden en heel veel groenten en fruit in de hoofdrol.
Maak gezond eten oh zo lekker.

Chocolade panna cotta

Workshop dessertjes & toetjes

Smullen van een dessertenbuffet met klassieke, trendy en gezonde dessertjes waar elke zoetebek van houdt. Toetjes, chocoladezoet of heerlijk fruitig. En waarom niet stiekem ook wat extra groenten in onze dessertjes steken?

Een heerlijk dessert is dé perfecte afsluiter van elke maaltijd.

Workshop feestelijke aperitiefhapjes

Aperotime! Feestelijke aperitiefhapjes voor die momenten van het jaar waarop alle glaasjes, schaaltjes en schoteltjes uit de kast gehaald worden om er lekkere hapjes op te serveren. Want hapjes zijn dé smaakmakers van elk feestje. We maken mini hapjes met maxi smaak die je smaakpapillen prikkelen. Klein, maar oh zó lekker. Snel klaar en mooi gepresenteerd.

Auberginehapjes

Workshop hapjes voor je tuinfeest

De zomer is hét moment voor een gezellig tuinfeest. En daarbij horen zomerse hapjes en fruitige drankjes. Ideetjes nodig? Tijdens deze workshop maken we lekkere easy peasy hapjes die je vooraf kan maken en die je makkelijk uit het vuistje kan eten. Weinig afwas, weinig stress, heel veel fun. Smakelijke tapas, koude soepjes, hartige en zoete hapjes. Kortom, tuinfeest-food waarin je de zomer proeft. Een feestje voor je smaakpapillen.