Workshop Libanese keuken


De Libanese keuken: kleurrijke gerechten met spannende ingrediënten

Workshop Libanese keuken - Falafel

De Libanese keuken is ontegensprekelijk verbonden met Ottolenghi. Tijdens deze workshop Libanees koken, halen we zeker inspiratie uit de verschillende kookboeken die op zijn naam staan. We maken kleurrijke gerechten klaar met spannende ingrediënten. Je ontdekt welke typische producten in de Libanese voorraadkast staan. En je komt te weten welke ingrediënten en kruiden deze oosterse keuken zo speciaal maken.

Tafels vol mezze

Workshop Libanese keuken - taboulé

Ik kan je al verklappen dat we aan de kook gaan met granen en peulvruchten, met verschillende noten en zaden, met geurige kruiden en specerijen, zoals komijn, sumak en za’atar.  Veel gebruikte ingrediënten in Libanese gerechten zijn: look, kikkererwten, labneh, vis en lamsvlees.
We zetten de tafel vol met heerlijke mezze en kleurrijke salades. Kom proeven van lekkere, zelfgemaakte hummus, falafel, taboulé en andere smaakvolle gerechten met groenten in de hoofdrol. Afsluiten doen we met een geurig dessert. Ga je mee op culinaire ontdekkingsreis naar het Midden-Oosten?

Een vegetarische workshop Libanees koken.

De workshop Libanese keuken kan ook volledig vegetarisch aangeboden worden. Door vegetariërs is de Libanese keuken heel geliefd doordat in vele gerechten een heleboel groenten, zoals aubergines, bieten, courgettes en bonen verwerkt worden. Om de verschillende bereidingen met kikkererwten niet te vergeten.

Workshop Libanese keuken - Ottolenghi

Check de kalender van de open kookworkshops en schrijf je in voor je favoriete workshop.