Workshop Scandinavisch koken


De Scandinavische keuken, van smørrebrød tot rømmegrøt.

Zweedse gehaktballetjes en gravlax. Iedereen lust het. Toch biedt de Scandinavische keuken nog een heleboel andere heerlijkheden. Dankzij de kookkunsten van de chefs uit het Noorden en het rijke aanbod van kookboeken die rond Nordic cooking verschijnen, raakt de Noordse keuken meer en meer bekend bij het grote publiek.

Dishcover Workshop Scandinavisch koken

Salade met makreel , bataat en biet

Ontdek tijdens deze workshop Scandinavisch koken de pure keuken van Denemarken, Finland, IIsland, Noorwegen en Zweden. Proef van gerechten die we klaarmaken met de typische ingrediënten uit het Noorden: zuivel, vis, vlees, bessen, granen en aardappelen.

Overvloed aan vis.

Dishcover Workshop Scandinavisch koken

Visschotel

De Scandinavische landen zijn omringd door zeeën en landinwaarts zijn er de uitgestrekte meren en rivieren. Geen wonder dat er een overvloed aan vis is die rauw, gerookt, gepekeld, ingemaakt of gedroogd op het menu verschijnt.

Zuivel.

Melkproducten en typische kazen zijn een belangrijk ingrediënt in de Scandinavische keuken. Dressings met yoghurt, een toefje zure room, wat opgeklopte boter geven zoete en zoute bereidingen een friszurige toets.

Brood.

Dishcover Workshop Scandinavisch koken

Smushi

Deens smørrebrød, knapperige crackers, zoete sandwiches met hartig beleg zijn ideaal als lichte lunch. Wat is jouw favoriet? Een sneetje belegd met vis, zure haring, een plakje kaas of eitjes? Of een hippe smushi?

Kruiden, fruit, groenten en aardappelen.

Komkommer mag niet ontbreken in de Scandinavische keuken. Dille en mierikswortel evenmin. Ze passen perfect bij de zoutige smaak van visgerechten. Vele geurige kruiden worden in het wild geplukt.

De oogst van appelen en peren is er overvloedig. In het seizoen worden er heerlijke gerechten op tafel gezet met rabarber. Ook bosvruchten, zoals de typische vossenbessen die geserveerd worden bij de Zweedse gehaktballetjes, zijn populair.

Typische basisproducten zijn aardappelen, kolen, wortelgroenten en bietjes.

Dishcover Workshop Scandinavisch koken

Hasselback aardappel

Zoetebekken.

De Scandinaviërs zijn zoetebekken. Koekjes, taarten en dessertjes worden op smaak gebracht met warme kruiden zoals kaneel, kardemon, cacao en gember.

Drogen, pekelen, inmaken en roken.

Dishcover Worskhop Scandinavisch koken

Ingelegde komkommer

Het conserveren van groenten, fruit, vlees en vis was vroeger een noodzaak.

Door het voedsel, dat in de zomer overvloedig aanwezig was, te drogen, te pekelen, in te maken of te roken, kon dit bewaard worden voor de schrale, koude wintermaanden.

Workshop Scandinavisch koken.

Je ziet, er is veel te ontdekken in de Noordse keuken.

Laat je, tijdens deze workshop Scandinavisch koken, verrassen door de eenvoudige en gezonde Nordic gerechten die we op tafel toveren.
Check de kalender van de open kookworkshops en schrijf je in voor je favoriete workshop.