Workshop Mexicaans koken


Heb je al geproefd van de kleurrijke en pittige Mexicaanse keuken?

workshop Mexicaans koken

Mexicaanse lasagne met tortilla’s

De Mexicaanse keuken is een mengeling van de culinaire tradities van de Maya’s, de Azteken en de Spanjaarden. Het is een kleurrijke en soms pittige keuken waar je instant vrolijk van wordt. Proef van de knapperige taco’s gevuld met groenten in dieprode, warmgele en feloranje kleuren. Of van de gekruide stoofpotjes met bonen in de hoofdrol. Dip je nacho’s in een lekkere guacamole of een pittige salsa.

Mexico – Mexi-iiiico: het land van bonen, maïs, tortilla’s en tequila.

Mexico is het land van de bonen. Je krijgt ze bij elke maaltijd geserveerd. Witte, rode en zwarte bonen. Ook maïs is niet weg te denken uit de Mexicaanse keuken. Geroosterde maïskolven worden zo gegeten, uit het vuistje. Je vindt ze aan elk eetkraampje op straat.  Met maïsmeel worden ook de befaamde tortilla’s gemaakt.

Tortilla’s worden gebruikt in verschillende bereidingen. En elke versie heeft zijn eigen naam. Burrito’s, enchilada’s, quesadillas,…

Toch heeft de Mexicaanse keuken meer te bieden dan bonen en maïs. Dat kan je komen proeven en ontdekken tijdens een Mexicaanse kookworkshop.

Een spetterend pallet van kleuren, geuren en smaken op je bord.

workshop Mexicaans koken

Zwaardvis met maïs

Proef van de zonnige Mexicaanse gerechten en tover een spetterend pallet van kleuren, geuren en smaken op je bord. Ontdek de typische kruiden en specerijen zoals koriander, chili en komijn. Maak verrassende salsa’s met avocado’s, pepertjes of tomaten. Smul van een chili con carne. Of van die andere Mexicaanse specialiteit: fajita’s. Tijdens deze Mexicaanse kookworkshop zorg ik voor lekkere ingrediënten, verrassende recepten en een frisse Mexicaanse pint. Zet jij al maar je sombrero op en kom mee in de potten roeren.

 

workshop Mexicaans koken

Maïssoep

Check de kalender van de open kookworkshops en schrijf je in voor je favoriete workshop.
 

 

 

Zin gekregen om het kleurrijke en pittige Mexicaanse keuken te ontdekken?

Bel me, schrijf me.

Workshop Mexicaans koken 12-05-2017