Gerookte forel met rode biet en frisse appel 2


Een lekker hapje voor alle mama’s!

Een fijne moederdag aan alle mama’s! Zelf ben ik mama van een zoon (net 17) en een dochter (bijna 19 jaar) en ik ben vandaag al helemaal in de bloemetjes gezet.
Voor de mama’s die op deze dag niet te lang in de keuken willen staan, heb ik een smaakvol hapje uitgewerkt: gerookte forel met rode biet en frisse appel. En papa’s, dit gerechtje is ook makkelijk te maken door ‘papahanden’!

Na mijn bezoek aan ‘Antwerpen Proeft’ van donderdag en mijn tripje gisteren naar Gent voor het foodfestival ‘Gent smaakt’ ging ik met veel culinaire inspiratie naar huis. Ik dook meteen in de keuken om een aantal frisse ideetjes uit te proberen.

Gerookte forel met rode biet en appel

Deze gerookte forel met zoetzure rode biet en frisse appel kan je serveren als hapje of, in een grotere portie, als een lekkere lentesalade.

Wat heb je nodig voor dit hapje met gerookte forel?

als hapje voor 4 personen

12 plakjes ingelegde rode biet – 1 appel – 2 little gem – 4 radijzen – 150 g gerookte forel – sushiazijn – peper – zout – Cavi-Art zeewiereitjes – enkele blaadjes zuring – eventueel een bieslookbloem

Zoete little gem harten

zoete little gem harten

Little gem is een slasoort die verwant is met de Romeinse sla, maar hij is compacter en kleiner. Deze slasoort eet je rauw en hij is ook geschikt om te bakken, te grillen of te stoven. Een veelzijdig kropje sla dus.

Wat heb je nodig voor het roze sausje? 2 eetlepels mayonaise – 2 eetlepels yoghurt – 1 eetlepel rode bietensap – peper – zout

Hoe maak je het?

Schil de appel en snijd er kleine blokjes van. Overgiet de appel met wat sushi azijn. Snijd de little gem in fijne plakjes. Overgiet met wat sushi azijn en kruid met zwarte peper en grof zout. Was en snijd de radijzen in kwartjes.

Maak de roze dressing door de mayonaise en yoghurt te mengen met 1 eetlepel vocht van de ingelegde rode bieten. Kruid bij met peper en zout.

Trek een streep van de roze dressing op het bord. Leg er 3 stukjes ingelegde rode biet langs. Schik de appelstukjes en de little gem plakjes er rond. Leg er enkele kwartjes van de radijzen bij. Schik de stukken gerookte forel op het bord. Garneer met een lepeltje Cavi-Art zeeowiereitjes of viseitjes. Steek hier en daar een groen blaadje zuring bij en een mooie bieslookbloem. Kruid nog eens extra met zwarte peper.

Geniet van dit hapje en van deze zonnige zondag!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Gerookte forel met rode biet en frisse appel