Antwerpen Proeft 2016


Antwerpen Proeft en Dishcover proefde mee.

Wat doet een foodie op een zonnige, vrije dag? Rondslenteren op een culinair festival natuurlijk.  In het lange Hemelvaartsweekend kan je zelfs 2 richtingen op. Naar Gent voor het culinair festijn ‘Gent smaakt’ of richting Antwerpen voor het foodfestival ‘Antwerpen Proeft / Taste of Antwerp’.

Bart DesmidtBart Desmidt en IngridMet een uitnodiging op zak van de AEG Cooking Class voor een kookdemo met Bart Desmidt (restaurant Bartholomeus) reed ik gisteren richting Antwerpen.  Daar kan je van 5 tot en met 8 mei voor de 10de keer gaan proeven van signature dishes van bekende chefs en genieten van het lekkers dat Belgische en Nederlandse foodtrucks te bieden hebben.

Hemelse sterren

De proeverij werd al meteen goed ingezet met 2 gerechtjes van de 2-sterrenchefs Bart & Bart. Pure verwennerij voor de smaakpapillen! Eerst een gerechtje met vis.
Noordzee-bouillabaisse / Bart Desmidt van Bartholomeus
Noordzee BouillabaisseVervolgens een bordje met heerlijk vlees. Holstein (rundvlees) met creaties van asperges uit Werchter / Bart De Pooter van Pastorale
Runderribstuk Holstein met asperges

Njam-mie kookdemo

Steffi VertriestSteffi Vertriest en IngridDaarna even naar buiten om een kookdemo van Steffi Vertriest mee te pikken in het Njam kookatelier. Net op tijd om haar gezonde én lekkere cashew-crème met boekweit en gestoofde peer te kunnen proeven. Ik hou wel van haar lichte en originele gerechtjes. We doen nog even een babbeltje.Cashew-crème met boekweiten gestoofde peer

Wat eten we nog?

Kimchi Pork Bun bij Umamido. Een gestoomd broodje met buikspek, gepekelde komkommer en huisgemaakte kimchi (gefermenteerde kool).
Kimchi pork bunMoambe van Piet Huysentruyt van Likoké. Piets signature dish als eerbetoon aan zijn vader. Een apart gerechtje van kip met palmnootolie, rijst en saka saka (fijngestampte maniokbladeren).
MoambeIn gin gemarineerde zalm met appel en wilde selder, afgewerkt met Granny Smith-appel, zure room en haringkaviaar van Marcel.
Gemarineerde zalmMijn favoriet is dit lekker visgerechtje van Kommilfoo: gemarineerde bonito (aan tonijn en makreel verwante vis), wilde groene asperges, panna cotta en een krokantje van sesamzaadjes, crème van erwten en kafferlimoen en jus van dashi en kafferlimoenblaadjes
Gemarineerde bonito

En wie komen we daar tegen?

De immer goedlachse Jeroen Meus. Even samen op de foto.
Jeroen Meus en Ingrid

Na de hartige hapjes is het tijd voor een zoetje.

Het dessert was een streling voor de tong. Een creatie van Joost Arijs.

Makaron van chocolade met grof zeezout, crémeux van citrus, crumble van cacao en sinaasappel, donkere chocolademousse (met Peruaanse chocolade met 63% cacao) en ijs van passievrucht en kalamansi (Aziatische citrusvrucht).
Chocolade macaronVoor onderweg neem ik nog een dessertglaasje van Konditori mee. Het glaasje is gevuld met een mousse van vanille en mascarpone en frisse, groene appel.
Mousse van vanille, mascarpone en groene appel

Ook goesting gekregen? Je kan nog tot en met 8 mei gaan proeven van ‘Antwerpen Proeft’ aan de Schelde in hartje Antwerpen, in de wijk het Eilandje aan de Waagnatie.

Antwerpen proeft

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *