Confituurkoekjes met chocolade


Confituurkoekjes met chocolade = homemade Pim’s-koekjes

Joepie, deze zondag duurt een uurtje langer. Een extra uurtje om deze confituurkoekjes met chocolade te bakken.

Confituurkoekjes met chocolade

Het recept vond ik in de Libelle Lekker van vorige maand.

De koekjes doen denken aan Pim’s-koekjes. Je kent ze wel: een luchtig cakeje + een fris-fruitige sinaasappelvulling + een krokant laagje pure chocolade=mmmh.
Ik vind ze verslavend lekker. Net daarom zet ik ze niet vaak op mijn boodschappenlijstje, want ik blijf ervan eten. Voor ik het weet is zo een pak koekjes op. 🙂

En ja hoor, deze confituurkoekjes met chocolade zijn even lekker als de originele en bovendien glutenvrij. Ze worden gemaakt met amandelmeel in plaats van bloem.

Probeer het eens, maar wees gewaarschuwd. Ze zijn zo op!

Wat heb je nodig voor 10 confituurkoekjes met chocolade?

120 g amandelmeel – 75 g suiker (of iets minder) – 1 kl bakpoeder – 2 el kokospoeder – 1 ei – 40 g zachte boter – 150 g sinaasappelconfituur – 150 g pure chocolade – 1 el olie

Hoe maak je het?

Meng het amandelmeel met de suiker en het bakpoeder. Doe er het kokospoeder, het ei en de zachte boter bij. Meng het deeg goed onder elkaar. Laat het beslag 30 minuten rusten in de oven.

Verwarm de oven voor op 180°C – heteluchtstand. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel het koekjesdeeg in 10 porties. Maak er balletjes van en druk ze plat.

Bak de koekjes 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin kleur.

Maak meteen na het bakken met een lepeltje een holte in het midden van de koekjes.

Confituurkoekjes met chocolade - indrukken koekje

Vul de holte met de confituur.

Confituurkoekjes met chocolade - vullen met confituur

Smelt de chocolade samen met de olie. Bestrijk er de confituurkoekjes mee en laat de chocolade uitharden in de koelkast.

Confituurkoekjes met chocolade - bedekken met chocolade

Nog een kwartiertje wachten nu en dan kan je proeven van je glutenvrije, homemade pim’s-koekjes.

TIP 1 – de sinaasappelconfituur kan je vervangen door een andere confituur, bijvoorbeeld abrikozen, frambozen, aardbeien.

TIP 2 – geen amandelmeel in huis? Gebruik dan fijngemalen amandelschilfers.

Bak je graag? Er staat in het voorjaar opnieuw een bakworkshop op de kalender. Meer info vind je op de kalender open workshops.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *