Chocoladetaart met hazelnoten


Chocoladetaart met geroosterde hazelnoten

Chocoladetaart. Er bestaan duizenden varianten van. Iedereen heeft wel zijn eigen favoriete recept.

Ik hou van chocolade. In een taart, in een biscuit, in een koekje. Dat merk je aan het aantal recepten met chocolade die op mijn blog te vinden zijn.

Gebak met chocolade is lekker op zich. Nog lekkerder is chocolade in combinatie met fruit. Banaan of peer met chocolade vind ik goddelijk lekker.

En ja, chocolade met noten doen het ook goed samen.

Chocoladetaart met hazelnoten

Voor deze taart gebruikte ik een kant-en-klaar vel kruimeldeeg. Natuurlijk wil je een taart met een lekkere, krokante bodem. Daarvoor bak je de taart eerst blind, met een steunvulling van bakparels of droge bonen.

Na het blind bakken, gaat de taart nog eens in de oven met de chocoladevulling erbovenop.

De vulling bestaat uit gesmolten, pure chocolade, bloem, eitjes en suiker. Ik voegde ook nog wat koffielikeur toe, voor extra smaak.

Over de gebakken taart komen nog goudbruin geroosterde hazelnoten.

Een tip: smeer wat lekkere choco over de chocoladetaart nadat die gebakken is, zodat de hazelnoten aan de taart blijven kleven.

Klaar om te bakken? Zo maak je deze lekkere chocoladetaart.

Wat heb je nodig voor deze chocoladetaart?

1 vel kruimeldeeg – 4 eieren – 120 g pure chocolade – 120 g suiker – 50 g bloem – 2 el koffielikeur

Voor de afwerking: 100 g geroosterde hazelnoten – cacaopoeder

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm. Doorprik het deeg enkele keren met een vork en leg er dan een ander vel bakpapier op. Bedek met droge bonen en bak de taartbodem zo 15 minuten in de voorverwarmde oven. Dit is blind bakken, zonder vulling.

Chocoladetaart met hazelnoten- bodem

Ik gebruik hiervoor de pizzastand van mijn oven. Dit zorgt ervoor dat de onderkant van de taart goed gebakken wordt.

Verwijder na de eerste baktijd de bakbonen en het bakpapier. Laat de taart nog 5 minuten extra bakken zodat het deeg goudbruin kleurt.
Smelt ondertussen de pure chocolade op een zacht vuurtje. Laat eventjes afkoelen.
Roer de suiker en de bloem onder de gesmolten chocolade en meng er de eieren onder. Voeg, voor extra smaak, 2 eetlepels koffielikeur toe.
Giet het chocolademengsel in de taartvorm en zet de chocoladetaart opnieuw 20 minuten in de warme oven.

Chocoladetaart met hazelnoten - chocolademousse

Rooster ondertussen de hazelnoten in een pan zonder vetstof totdat ze goudbruin kleuren en lekker ruiken.

Verwijder losgekomen vliesjes en hak de hazelnoten fijner.

Haal de chocoladetaart na de baktijd uit de oven en laat deze even afkoelen.

Chocoladetaart met hazelnoten - 2e maal gebakken

Werk de taart af met de gehakte hazelnoten en poeder wat cacaopoeder over de rand van de taart.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *