Appeltaart met amandelcrème 1


Genieten van de kleine dingen. Zelfgebakken appeltaart.

Dit is een tijd om te genieten van de kleine, alledaagse dingen. Die dingen die er altijd zijn, maar waarvoor we het soms te druk hebben om ze te zien. Dit is een tijd om te genieten van een stukje zelfgebakken appeltaart onder de appelboom in onze tuin.

Appeltaart-met-amandelcrème-3

Met de zon op mijn gezicht en een liedje over een appelboom dat de hele tijd in mijn hoofd blijft zingen.

Don’t sit under the apple tree with anyone else but me
Anyone else but me, anyone else but me

Andrews Sisters

Ga snel aan de slag en laat je keuken geuren naar zoet appelgebak. En daarna kan je ook te genieten van een lekker stukje taart. Onder een appelboom?

Wat heb je nodig voor deze appeltaart?

1 vel bladerdeeg – 3 appelen – 100 g suiker – 80 g boter – 60 g amandelpoeder – 1 ei – beetje citroensap – snuifje zout – 3 el abrikozenconfituur + 1 el extra voor de afwerking

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 °C – hetelucht stand.

Doe het vel bladerdeeg in een taartvorm met bakpapier. Doe er een tweede vel bakpapier op en schik bakparels of bakbonen in de taartvorm.

Bak het bladerdeeg blind (zonder vulling) gedurende 10 minuten.

Schil ondertussen de appelen en snijd ze in fijne plakjes. Besprenkel ze met citroensap.

Roer 60 gram suiker, 60 gram boter en 60 gram amandelpoeder samen met 1 ei tot een smeuïge crème.

Haal de taartvorm na 10 minuten uit de oven. Verwijder de bakparels of bakbonen en het extra vel bakpapier.

Smeer de abrikozenconfituur in een dunne laag over de bodem. Verdeel hierover de amandelcrème.

Schik de plakjes appel op de amandelcrème van buiten naar het midden toe.

Appeltaart-met-amandelcrème-bedekken-met-appeltjes-1

Bestrooi de appeltaart met de rest van de suiker. Verdeel de rest van de boter in kleine vlokjes over de apppelen.

Bak de taart gedurende 40 minuten in de warme oven van 180°C.

De appeltjes zullen goudbruin karameliseren.

Haal de taart uit de oven en smeer er nog wat abrikozenconfituur bovenop zodat de appeltjes mooi glanzen.

Genieten maar.

Receptinspiratie: Delhaize magazine


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Appeltaart met amandelcrème