Taart van rode bessen


Weet je wat ik zie als ik in onze tuin wandel?
Allemaal besjes, zoveel besjes om me heen.
Besjes, besjes,
blauwe, witte, rooien alles zit er bij.
Likkebaardend komen zij steeds dichter bij.
En ze loeren allemaal naar mij.
AalbessenDe aalbessenstruiken hangen hier echt bomvol besjes.
Witte bessenLekker uit het vuistje. Lekker bovenop een taart. En de vogeltjes lusten ze ook, de bessen, niet de taart.

Tijd om hiermee aan de slag te gaan. Ik maakte er een lekkere, snel-klaar-taart mee met een bodem van bladerdeeg en banketbakkersroom.

Aalbessentaart
Wat heb je nodig?
1 vel bladerdeeg – banketbakkersroom – een kom vol rode besjes
Voor de banketbakkersroom: 1 l melk – 250 gr suiker – 90 gr vanillepoeder – 2 eigelen

Hoe maak je het?
Schik het bladerdeeg in de taartvorm en snijd het bij. Leg er bakpapier op en vul met bakbonen.
Bak de taart blind af. Op 180°C duurt dat, afhankelijk van je oven, zo’n 25 à 30 minuten.
Maak ondertussen de banketbakkersroom.
Breng hiervoor ¾ van de melk aan de kook. Meng de overige melk met de eigelen en het vanillepoeder en roer goed door. Doe hierbij een deel van de kokende melk. Roer door en voeg opnieuw bij de overige melk in de kookpot. Laat het mengsel nog eens goed doorkoken. Laat afkoelen onder plastiekfolie.
Klop de banketbakkersroom voor gebruik nog even glad.
Laat de taartbodem goed afkoelen. Schep de banketbakkersroom op de bodem.
Hier bovenop schik je de rode bessen. Versier hier en daar met een groen blaadje munt of citroenmelisse.
Bestuif met wat poedersuiker.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest5Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *