Een lekkere start van 2024 met dit rammenasrolletje met ei en avocado
In dit gloednieuwe jaar wens ik je smaakvolle avonturen, culinaire ontdekkingen en onvergetelijke momenten aan de eettafel. Vanaf zaterdag zet ik de deur van mijn kookstudio weer open voor inspirerende, lekkere en gezellige kookworkshops. Ik hoop je hier in 2024 ook weer te mogen ontmoeten. Als voorproefje trakteer ik je alvast op een lekkere start van 2024 met dit rammenasrolletje met romig ei en zachte avocado.
Een vegetarisch hapje dat je naar hartenlust kan aanpassen. Geen rammenas in huis? Geen probleem. Vervang de rammenas door plakjes komkommer, courgette of koolrabi. Snijd de groenten zo fijn mogelijk met een mandoline of snijmachine en laat ze even marineren. Ik gebruik hiervoor graag zoet-zure sushi azijn. Zo krijgen de groenteplakjes meer smaak en worden ze zachter waardoor je ze makkelijker kan vullen.
Een vegan alternatief? Vervang het ei door zeekraal voor een zilte twist.
En voor de liefhebbers van een niet vegetarische variant, voeg wat garnalen, fijngeprakte krab of surimi toe aan het ei-avocadomengsel.
En wat doe je met de rest van de rammenas? Rammenas of zwarte radijs – zoals deze groente ook genoemd wordt – eet je meestal rauw, maar je kan de rest van de rammenas op verschillende manieren gebruiken.
Gestoofd. Maak er een stoofschotel van samen met andere groenten zoals wortel en ui. Maak er rammenaschips van. Snijd de rammenas hiervoor in dunne plakjes, bestrooi ze met kruiden naar keuze en frituur ze tot ze knapperig zijn. Of gebruik de rammenas in een soepje. Je kan rammenas ook inmaken door deze te marineren in azijn, suiker en specerijen.
Rammenasrolletje met ei en avocado
Ingrediënten
- 12 plakjes rammenas (heel dun gesneden)
- 2 el sushi azijn
- 2 eieren (hardgekookt)
- 1 avocado
- 6 takjes koriander
- 10 sprietjes bieslook
- preischeuten
- peper en zout
- 1/2 limoen (sap)
- gedroogde bloemenmengeling of cress (voor de afwerking)
Bereidingswijze
- Kook de eieren hard gedurende 10 minuten. Pel ze en laat ze afkoelen.
- Pel de avocado en plet fijn met een vork.
- Snipper de koriander en de bieslook en meng dit onder de avocado. Breng op smaak met peper, zout en limoensap.
- Plet de eieren met een vork en meng dit onder de avocadosalsa.
- Was de rammenas. Laat de zwarte schil eraan. Snijd er hele dunne plakjes van met een snijmachine of mandoline.
- Marineer de rammenasplakjes in sushi azijn tot ze wat zachter zijn.
- Doe wat preischeutjes op het rammenasplakje.
- Schep een lepel van het ei/avocadomengsel op het rammenasplakje. Of maak met 2 kleine lepels een quenelle.
- Prik het rolletje vast met een tandenstoker of feestelijke prikker.
- Garneer met gedroogde bloemen of cress.
- Smakelijk!